2016 Yılı İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya Faaliyetleri Başlıyor

2016 Yılı İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya Faaliyetleri Başlıyor
“2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya” kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetlerin tanıtımı düzenlenen basın toplantısı ile yapıldı.

“2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya” kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetlerin tanıtımı düzenlenen basın toplantısı ile yapıldı.

Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya, Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İslam İşbirliği Teşkilatı İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi Genel Direktörü Musa Kulaklıkaya, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Ali Osman Karamercan, kurum yöneticileri ile basın mensupları katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Muammer Erol, güzel bir yolun başlangıcında olduklarını belirterek, “Konya’da güzel işler oluyor. İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya 2016’da bu unvanla bir şeyler yapmaya çalışırken, inşallah hep birlikte el birliği ile yine hep birlikte yapalım dediğimiz bir şeyi de inşallah başarmış olarak ve onunla birlikte yola çıkıyoruz. O da nedir? KOTEV, Konya Turizm Tanıtım Eğitim Vakfı. İnşallah biz, 2016 turizm başkenti başlığı altında yapacağımız bütün işleri KOTEV ile birlikte yapacağız. Bu da inşallah bu yolda yürürken işlerimizi kolaylaştırma adına ciddi bir fırsat ve imkan sağlamış olacak. Şu bir yıl içerisinde bizim bir araya gelip bu başlık altında neler yapılabilir, ne yapsak daha doğru, daha güzel olur dediğimiz işlerin bir listesini Kültür ve Turizm Bakanlığı’mız aracılığıyla, tanıtma fonu sekreteryasına aktarmış durumdayız. Hepimiz inşallah bunu bir fırsat bilip, fırsatı ganimete dönüştürüp, o ganimeti de verimli, güzel, hepimizin övüneceği işlere dönüştürme adına bir gayretin içerisinde olacağız. Bu Konya’nın potansiyellerini harekete geçirme adına elimizi geçmiş altın bir fırsat” dedi.

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan da, “İslam Dünyası Turizm Başkenti olmanın şehrimize kazandıracağı şüphesiz önemli unsurlar ve hususlar olacak. Bunları hep birlikte yerine getirmeye ve bundan şehri istifade eder kılmaya gayret göstereceğiz. Bu yılki faaliyetler 7 başlık altında toplandı. Bunları, tanıtım faaliyetleri, bilim kültür ve sanat faaliyetleri, fuarlar, sportif etkinlikler, yeni yapılar, restorasyonlar ve çevre düzenlemeleri ve diğer etkinlikler başlıkları altında değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“KONYA’MIZIN YÜKSELİŞİ DEVAM EDİYOR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, Konya’nın yükselişinin devam ettiğini ifade ederek, “Uluslararası platformlarda organizasyonlarda, program ve toplantılarda artık Konyamız Türkiye’yi temsil eder konuma gelmiş oldu. İslam Dünyası Turizm Başkenti seçilmesi de bu açıdan sürece çok olumlu bir katkı yapacaktır. Konya olarak, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın tüm katılımcılarına ve oluşturan ülkelerin yöneticilerine Musa Kulaklıkaya Bey’in şahsında teşekkür ediyoruz. 2015 yılında Kudüs’ün üstlendiği, şimdi Konya’nın devraldığı ve 2017 yılında Medine’ye devredeceği, sonra da devam edecek süreçlerle çok şerefli bir bayrağı devralmış oluyoruz. Birçok çalışmaya imza atılacak, program yapılacak. Hükümetimizin ve Başbakanımızın da desteği ile programlar hayata geçirilmeye çalışılacak. Bunlar literatüre geçen süreçler sıfatlar. İslam Dünyası Turizm Başkenti olma vasfını Konya hiçbir zaman kaybetmemiş olacak. Bu noktada bütün kurum ve kuruluşlarımıza görevler düşüyor. Tabii ki Konya Tanıtım Vakfı ile bir koordinasyon yapılacak ama bütün kuruluşlarımızın da bu nokta da Konya Turizm Başkenti programlarına katkı yapmasını diliyoruz” şeklinde konuştu

İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi Genel Direktörü Musa Kulaklıkaya da, “Konya, geçmişi, sahip olduğu değerleri ve sadece belli bir dönemde değil hemen hemen her dönemde kendi yağıyla kavrularak gösterdiği gelişmesiyle bu tür payeleri fazlasıyla hak eden bir ilimiz. Ama İslam Dünyası Turizm Başkenti denildiği zaman daha önce turizm başkenti ilan edilen Kudüs’le başlayan bu süreçte Konya’nın Kudüs’e benzeyen, Medine’ye benzeyen daha sonra 2018 yılında yine İslam Dünyası Turizm Başkenti ilan edilen Tebriz’e benzeyen çok yanları var. İslam İşbirliği Teşkilatı olarak faaliyetlerimizin çoğunu bu vesileyle Konya’ya taşımaya gayret ediyoruz” dedi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise, “Konya için ülkemiz için büyük bir fırsat ama mensup olduğumuz inanç ve medeniyet için çok daha büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Konya bu organizasyonu fazlasıyla hak ediyor. Bizler üniversite camiası olarak, ülkemizin köklü üniversitelerinden olarak Selçuk Üniversitesi adına buradayım. Necmettin Erbakan Üniversitemiz adına rektör yardımcımız burada. Üzerimize düşen her türlü sorumluluğu taşımaya, yüklenmeye hazırız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.