Aksaray'da ilk! Şahdamarı felçli hastaya stent takıldı

Aksaray'da ilk! Şahdamarı felçli hastaya stent takıldı
Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 20 gün önce felç geçiren bir hastanın tıkalı olan şahdamarı, anjiyoplasti ile açılarak, stent takıldı.

Yaklaşık 20 gün önce felç geçiren İsa Özbek (70) isimli hastaya, yapılan tetkikler sonucunda sağ şah damarının yüzde 90 oranında tıkalı olduğu tespit edildi.

Nöroloji-Kalp Damar Cerrahisi ve Kardiyoloji doktorları tarafından durumu değerlendirilen hastaya stent takılması kararı verildi.

Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anjiyo Ünitesine alınan hastaya, kardiyologlar tarafından anjiyoplasti yöntemi ile şah damarına girilerek, tıkalı olan bölge açılıp, başarı ile stent takıldı.

Hastanın ve yapılan işlemin durumu ile ilgili bilgilendirme açıklaması yapan Kardiyolog Yrd. Doç. Dr. Sinan İnci; “Hastamız,şah damarı tıkanıklığına bağlı olarak yaklaşık 20 gün önce felç geçirerek, hastanemiz nöroloji servisinde tedavi altına alınmış. Nöroloji uzmanları tarafından konsültasyon amaçlı olarak kardiyoloji servisine sevk edilen 70 yaşında ki İsa Özbek isimli hastamıza yaptığımız tetkikler sonucu sağ şah damarının yüzde 80-90 oranında tıkalı olduğu tespit ettik.

Hastanede görev yapan tüm kardiyolog doktorlar ve anjiyo ekibinin katılımı ile birlikte, ameliyatsız, dikişsiz ve narkozsuz olarak anjiyoplasti yöntemi ile sağ şah damarına girerek, damarın tıkalı olan bölgesini açıp, stent taktık. Hastamızı 24 saat yoğun bakımda takip ettikten sonra servise aldık, durumu gayet iyi.

Yaptığımız işlem, Karotis (Şahdamarı) anjiyoplasti ve stentleme işlemidir. Şah damarına kasıktan girilerek gerçekleştirdik. Risk derecesi yüksek, teknik bilgi ve tecrübe gerektiren bir işlemi, hastanemizde görev yapan tüm kardiyolog ve anjiyo ekibinin katılımı ile Aksaray’da ilk defa başarıyla gerçekleştirdik. ASÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji kliniği olarak, inşallah bundan sonra durumu uygun hastalara seri olarak bu işlemi uygulamaya devam edeceğiz. Kardiyologlar olarak amacımız kalp rahatsızlığı bulunan hiçbir hastamızı Aksaray dışına sevk etmemektir. Çalışmalarımız ve çabamız bu yöndedir. Aksaray halkının kalp hastalıkları konusunda bize olan güveni artmıştır. KVC ve Anjiyo Ünitesi olarak yaptığımız her işlemde desteklerini esirgemeyen, uygun şartları hazırlayan hastane yönetimine ve emeği geçenlere ayrıca kardiyoloji uzmanları ve anjiyo ekibi adına teşekkür etmek istiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.