Aksaray’da ‘Şehit Vatan Demektir’ Programı
18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde Aksaray Belediyesi ve Eğitimciler Birliği Sendikası Aksaray Kadın Kolları Komisyonunun destekleri ile ‘Şehit Vatan Demektir’ adlı Şehitleri anma programı düzenlendi.
Belediye Tiyatro Salonunda düzenlenen programa, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Murat Günaydın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk ile daire müdürleri ve çok sayıda Şehit ailesi ile yakınları katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İbrahim Akpınar tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti okunması ile başlayan programda Nilperen Koçak tarafından Aksaray Şehitlerinin fotoğraflarının yer aldığı sinevizyon gösterili sunum yapıldı.
Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı burada yaptığı konuşmasında, “18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümü. Bizler, tarihe destan yazan bir milletin mensuplarıyız. Bizim ecdadımızın bu vatanımızı bizlere emanet etmek için yapmış olduğu bu şanlı Zaferin yıldönümü. Değerli şehit ailelerimizden Allah bin kere razı olsun. Canınız kadar kıymet verdiğiniz değerli evlatlarınız, bizlerin daha iyi yerde yaşayabilmesi ve daha iyi bir geleceğe gidebilmesi için kendi canlarını feda ediyorlar. Bunu üzerinde bir şey yok zaten. Bir şehidimizin mektubunu dinlerken şunu hissettim “Ben diyor orda böyle bir olay varken gidip de evimde çay içemem” diyor. Şöyle düşündüm bizler eğer evimizde çay içebiliyorsak, yemeğimizi yiyebiliyorsak, başımızı yastığımıza rahatça koyabiliyorsak önce onlara bir dua ve teşekkür etmemiz lazım. Siz değerli şehit ailelerimizden de Allah razı olsun Ne güzel ve ne kıymetli bir evlat yetiştirmişsiniz. Allah inşallah bizlere de böyle vatanını, dinini, bayrağını savunan çocuklar yetiştirmeyi nasip etsin. Bu programda emeği geçen herkes bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Tülin Çetin İpek-Serdar Kutlu tarafından hazırlanan ve sahnelenen Ağlamam Gayri adlı drama sahnelendi. Hatice Şenol tarafından Şehit Anası adlı şiir seslendirildi. 1992 Şırnak Uludere şehidi jandarma er Atilla Mutlu’nun annesi 72 yaşındaki Münire Mutlu yaptığı konuşmada terörün sona erdirilmesini istedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.