Belgemen’den çarpıcı itiraflar!

Belgemen’den çarpıcı itiraflar!
Dün Kaputaş'ta yaşananların ardından yeni bir açıklamada bulunan eski Eskil Belediye Başkanı Necati Belgemen, ilçeye yaptığı hizmetler yaparak adeta ilçenin kaderini değiştirdiğini, buna rağmen zaman zaman hak etmediği olaylar yaşadığını ifade etti.

Necati Belgmene, uzun yıllar boyunca Eskil’in kalkınması için mücadele ettiğini ifade eden Belgemen, bir yandan ilçeye kazandırdıklarıyla gurur duyduğunu, diğer yandan ise bazı olumsuzluklardan üzüntü duyduğunu söyledi.

Belgemen, “Arkadaşlar, bu ilçe için bir ömür harcadım. Şimdi siz karar verin, iyilik mi yaptım kötülük mü?” sözleriyle halka seslendi.

“ESKİLLİ İKİNCİ, ÜÇÜNCÜ SINIF VATANDAŞ MUAMELESİ GÖRÜYORDU"

1984 yılında Eskil’e geldiğinde, ilçenin büyük bir değişime ihtiyacı olduğunu fark ettiğini belirten Belgemen, Eskil’in o dönemde tam anlamıyla kapalı bir bölge olduğunu ve devletin bile bölgeden yeterince haberdar olmadığını söyledi. “Halkımız her yerde itilip kakalanıyordu, gittikleri yerlerde ikinci, üçüncü sınıf vatandaş muamelesi görüyorlardı. Biz de bu duruma çözüm bulmak için kolları sıvadık,” dedi.

Belgemen, ilk olarak ilçeye minibüsler alarak ulaşım sorununu çözmeye çalıştıklarını, pazar kurulup kantar ve banka hizmetlerini getirerek bölgenin ticaret hayatını canlandırdıklarını vurguladı. Eğitim alanında da önemli adımlar atıldığını, okullar açıldığını ifade eden başkan, tüm bu gelişmelerin ilçeyi modernize etmeye yönelik adımlar olduğunu söyledi.

“ESKİL'İN İLÇE OLMASINI SAĞLADIK"

Eskil’in ilçe olmasını sağlayarak devletin hizmetlerini bölgeye getirdiklerini kaydeden Belgemen, bu süreçte bazı olumsuzluklarla da karşılaştıklarını söyledi. “Devlet erkanı burada olmalı ve değişimin gelmesi gerekiyordu. Ancak bazıları bu değişimden olumsuz etkilendi. İlçeden gidenlerin bir kısmı, şehirdeki yaşamı tercih ederek ailelerinden ve geleneklerinden uzaklaştı,” diye konuştu.

Belgemen, modernleşme ile birlikte bazı Eskil halkının geleneklerini unutarak, şehir hayatının olumsuz etkilerine kapıldığını ifade etti. “Evlerinde ailelerini beğenmemeye başladılar, büyükşehirlere göç ettiler. Parayı bulunca eski yaşamlarını unuttular, kendilerini büyük görmeye başladılar,” diyerek, ilçede yaşanan değişimin bazı yönlerini eleştirdi.

“İYİ Mİ ETTİK, KÖTÜ MÜ?”

Necati Belgemen, ilçeye yapılan hizmetlerin kimileri tarafından takdir edilse de, bazı kesimler tarafından eleştirildiğini belirtti. Eğitim olanaklarının arttığını ve birçok kişinin iş sahibi olduğunu vurgulayan Belgemen, “Onlara elimizden geldiğince yardım ettik, ama çoğu iş sahibi olunca bize karşı tavır aldı,” diyerek hayal kırıklığını dile getirdi.

Konuşmasının sonunda, ilçeye yaptığı hizmetlerin halk tarafından nasıl değerlendirileceği konusunda kararı Eskil halkına bırakan Başkan Belgemen, “Bu kadar emek verdikten sonra bu laf sözleri hak ediyor muyuz, kararı siz verin. Allah’a emanet olun,” diyerek sözlerini tamamladı.

Eskil’de yıllar boyunca yapılan hizmetlerin ve bu hizmetlerin sonuçlarının değerlendirilmesi, ilçede yaşayanlar arasında tartışma konusu olmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
30 Yorum