Bilim kurgunun 'en aptal' beş örneği
Yayınlanma:
Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), bugüne kadar çekilmiş en saçma bilim kurgu filmlerini seçti. İşte o filmler…
Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), bugüne kadar çekilmiş en saçma bilim kurgu filmlerini seçti. Times gazetesinin ‘Pardon kıyamet mi dediniz’ başlığıyla verdiği haberde kurumun ‘NASA, Bilim ve Eğlence İhracatı’ adıyla hazırladığı listenin ilk sırasında Roland Emmerich’in 2009 yapımı ‘2012’si var.
PANİK ATAK GEÇİRTEN FİLM
Dünyanın sonunu Maya takvimine dayandıran film için ‘En aptalca senaryoya sahip yapıt’ tanımlamasını yapan kurumun astroid bölümü başkanı Donald Yeomans, “2012 NASA’nın vaktini çaldı. Filmi izleyen binlerce kişinin kaygılı sorularını cevaplamak zorunda kaldık. Yetmedi bir de panik atak geçirenlere özel web site kurduk. Bu anlamda Hollywood NASA’yı fena incitti. Bir kere saçmalık filmin başında başlıyor. Bir göktaşı dünyaya gelecek de NASA bunu herkesten gizleyecek. Bizim dışımızda pek çok uzay kurumu ve çok iyi ekipmanlara sahip onbinlerce astronom var. Peki ya Maya takvimine ne demeli? Takvim efsaneden başka bir şey değil. Afetler zincirine hiç girmemekte fayda var. Zira bu bölümdeki olaylar fizik, mantık ve doğa kurallarına aykırı” dedi.
ASIL KIYAMET SENARYODA
NASA’nın tüm zamanların tartışmasız en saçma filmi dediği 2012’yi, başrolünü Bruce Willis’in oynadığı Armageddon izliyor. Filmde bir göktaşının dünyaya çarpmasını engellemek için yola çıkan sondajcının maceralarının tamamen mantık dışı olduğunu söyleyen NASA, Armageddon için “Ancak bu bile 2012’yle boy ölçüşemez” ifadesini kullandı.
ZAMANDA ABUK YOLCULUK 3. SIRADA
NASA’nın listesinin 3. sırasında başrolünü Arnold Schwarzenegger’in oynadığı 2000 yapımı ‘6th Day’ izliyor. Film, bir helikopter pilotunun, kendi hayatının bir kopyası tarafından yaşanmakta olduğunu; bu kopyanın evde karısı ve çocuklarıyla vakit geçirdiğini öğrenmesiyle başlayan mücadelesini konu alıyor.
BİR FELAKET FİLMİ
Nasa'nın listesinin 4 numarasında başrollerinde Tommy Lee Jones ve Don Cheadle'nin oynadığı Volcano var... Tam bir felaket filmi olan Volcano'nun konusu özetle şöyle: Los Angeles'ta bilinmeyen bir yanardağ birden faaliyete geçer. Şehir aniden korkuç bir felaketle karşı karşıya kalır. Volkandan çıkan lavlar bütün şehri kaplamakta önüne çıkan herşeyi yakarak ilerlemektedir.
AKSİYONU BOL ‘TEPKİ’
Chain Reaction'un başrollerinde oynadığı, Chain Reaction'in Türkçe adı Tepki... 1996 yapımı filmin konusu şöyle: Chicago üniversitesinde okuyan Eddie Kasalivich teknisyen olarak, hava kirliliği yaratmayan ucuz maliyetli alternatif bir petrol kaynağı keşfeden bir takımda çalışmaktadır.
Bu takımın liderlerinden biri öldürüldükten ve bu buluşun çalınmasından sonra, Eddie ve fizikçi Lily Sinclair bu işin peşine düşerler ama hayatlarını kurtarmak için de kendilerini amansız bir kovalamacanın içinde bulurlar. İşin içine FBI, CIA ve başka kurumlar da dahil olmuştur.
Güçlü oyuncu kadrosuyla göz kamaştıran bu film, yüzü henüz beyazperdede yeni yeni beliren Rachel Weisz için iyi bir deneyim olmuş. Sürekli bir takip içinde geçen bu film aksiyon ve polisiye sevenler için bire bir.
BİRAZ OLSUN GERÇEKÇİ
NASA Gattaca ve Hollywood’un ünlü bilimkurgu ustası Steven Spielberg’in Jurassic Park filmlerinin senaryolarının bir miktar da olsa gerçekçilik barındırdığını açıkladı. 1997 yapımı Contact ve 1927 yapımı Metropolis de NASA’nın övgüye değer bulduğu filmler arasında yer aldı. NASA, Jurassic Park’ta geçen “Genetik güç, gezegenin şimdiye kadar tanık olduğu en büyük kuvvettir” sözünü mantıklı buldu.
Star
Kültür Ve Sanat
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.