Bu koroda herkes sağlık çalışanı!
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan doktor, hemşire, sekreter ve idari personelin de aralarında bulunduğu 40 hanendeden oluşan ve yaklaşık 7 ay önce kurulan Tıp Fakültesi Korosu, konserlerindeki performanslarıyla dikkat çekiyor.
Koroda daha önce profesyonel anlamda müzikle uğraşan kimsenin bulunmadığını belirten Sanat Yönetmeni Özlem Yazıcı, “Koroyu kurduktan yaklaşık 7 ay sonra iki önemli organizasyonda sahne alma imkanı bulduk. Konserlerimizden sonra hastane yönetimi ve Rektör hocamız başta olmak üzere dinleyicilerden çok olumlu bildirimler aldık. Bu durum Selçuk Üniversitesi ve Tıp Fakültesi Hastanesi’nin soysal, kültürel ve sanatsal alanlara verdiği önemin bir sonucu olarak ortaya çıkmaktadır” dedi.
KOROYA İLK AŞAMADA 80 BAŞVURU OLDU
7 ay gibi kısa bir zamanda çok önemli gelişmeler kaydettiklerini söyleyen Yazıcı, “Bir koro oluşturma düşüncesini ve hayata geçirilişini hastanemizin Sosyal Hizmetler Ünite Sorumlusu Kemal Yaşar ile birlikte planladık. Ben konservatuar mezunuyum ve hastanemizde böyle bir koronun olması düşüncesini hastane yönetimine ilettik. Yönetim bu düşüncemize olumlu yanıt verdi ve bize destek oldu. Hastanede yaptığımız bilgilendirmeler sonunda çalışan doktor, hemşire, sekreter ve idari personelden oluşan yaklaşık 80 kişi koroya katılmak için başvurdu. Müziğe ilgisi ve yeteneği olan kişiler yapılan ilk provalarla ve Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuarı akademisyenlerinin desteğiyle belirlendi” diye konuşu.
PROFESYONEL ANLAMDA MÜZİKLE UĞRAŞAN KİMSE YOK
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Korosu ile ilgili kuruluş çalışmalarına 2013 yılının Kasım ayında başladıklarını söyleyen koronun kuruluş düşüncesinde pay sahibi ve koronun solisti Kemal Yaşar ise, “Koro fikrini ortaya koyduktan sonraki süreç çok hızlı ilerledi. Aralık ayının ortasında ilk provalarımıza başlamıştık. Yaklaşık 4 ay gibi bir sürenin sonunda 40 hanendeden oluşan koromuzla ilk konserimizi 14 Mart Tıp Bayramı’nda gerçekleştirdik. Özlem hanım bu konuda çok fazla zaman ve emek harcadı. Enstrüman ve repertuar konusunda da Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuarı Türk Müziği Bölümü Öğretim Elemanı Hüseyin Bilgiç’ten ve konservatuar öğrencilerinden destek aldık. Koromuz doktorlar, hemşireler, sekreterler ve idari personellerden oluşuyor. Ekibimizde müzikle daha önceden profesyonel anlamda uğraşan kimse yok. Aramızda daha önce sahne tecrübesi olan hiçbir arkadaşımız yok” diye konuştu.
haberfark.net
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.