"Eğitim diploma değil; beceri ve kazanım endeksli olmalı"

"Eğitim diploma değil; beceri ve kazanım endeksli olmalı"
Saadet Partisi Grubu önceki günlerde TBMM’ye “Mesleki Eğitim Önergesi” vermişti. Özellikle son dönemlerde teknik ve ara eleman potansiyele dikkat çekilen önergede, eğitim politikalarının da bu kapsamda ele alınmasına dikkat çekilmişti.

Milli Gazete

Verilen önerge Meclis gündeminde de yer tuttu. Meclis’te söz alan Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, elle tutulur, gözle görülür, kazanım endeksli ve pratik ağırlıklı eğitim modeline geçilmesi gerektiğini vurguladı.

MESLEKİ EĞİTİME AĞIRLIK VERİLMELİ

Ülkeler için önemli bir güç olan genç nüfusun doğru değerlendirilmediği vakit birçok soruna da neden olabileceğini söyleyen Karaman, "Övündüğümüz o genç nüfusumuz bir avantaj olduğu kadar yönlendirilmediği takdirde ciddi bir tehlike olarak da karşımıza çıkabilecektir. Bu yüzden artık belge, sertifika, diploma değil; beceri ve kazanım endeksli pratikte gerçek bir karşılığı olan eğitim politikaları uygulanmalıdır. Bu anlamda ilk yapılacak şey ise mesleki eğitim ve öğretim kurumlarını geliştirmektir" dedi.

CİDDİ BİR KOORDİNASYON EKSİKLİĞİ VAR

AK Parti iktidarının 22 yıldır ülkeyi yönetmesine rağmen sektörler arasında ihtiyaca göre insan kaynağı planlaması yapamadığını belirten Karaman, “Ciddi bir insan kaynağı yönetimi uygulanmalıdır. Sanayi bölgelerinde işverenleri de destek ve teşvik edecek şekilde mesleki eğitim ve öğretim kurumları kurulmalıdır. Eğitim süresini uzatarak, suni diplomalar vererek, pratikte karşılığı olmayan eğitimler vererek ne gençleri hayata katabilirsiniz ne de böyle bir coğrafyada hayatta kalabilirsiniz” Şeklinde konuştu. haberfark.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.