Eskilli vatandaş bahçesinde cennet hurması yetiştirdi

Eskilli vatandaş bahçesinde cennet hurması yetiştirdi
Akdeniz ikliminde yetişen bir meyve olan cennet hurması (Trabzon hurması) Eskil Tosun'da Recep Gün adlı çiftçi tarafından yetiştirildi.

Kendisinin uzun süren memuriyet hayatının ardından köyüne yerleştirdiğini ifade eden Recep Gün, "Köyde hobi olarak yetiştirdiğimiz meyveler benim mutluluk kaynağım" dedi.

Denemek için diktiği fidanlardan birisinin de cennet hurması olduğunu kaydeden Gün, "Henüz ikinci yılda ürün aldım. Farklı meyve türlerini bu topraklarda denemeye devam edeceğim" diye konuştu.

Gün sözlerini şöyle sürdürdü, "Cennet hurmasını geçen sene fidan olarak diktim, bir senede meyve verdi. Özellikle kargaların çok sevdiği bir meyve olacak ki, ağaçta yetişen meyvenin önemli bir kısmını onlar yedi, buna rağmen olgunlaşan meyveler oldu, onlar o kadar lezzetliydi ki anlatamam. Bahçemde ıhlamur, ayva gibi meyve çeşitleri var ve şimdi harnup (keçi boynuzu) ve nar gibi türleri denemeyi düşünüyorum ve tüm hemşerilerime buradan çağrıda bulunmak istiyorum, lütfen her neresi olursa olsun fidan dikin ve dikili bir ağacınız olsun!" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum