Herkesi üniversiteye almak marifet değil!

Herkesi üniversiteye almak marifet değil!
2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'ndan (YKS) itibaren ön lisans ve lisans programlarını tercihte 150 ve 180 olan TYT ve AYT baraj puanları uygulaması sona erdirildi.

Alınan yeni kararlara göre SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türlerinde sınav puanı hesaplanması için uygulanmakta olan TYT puan türünde 150 puan almış olma şartı ile yerleştirme puanlarının hesaplanmasında TYT puan türü için 150, SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri için 180 olan sınav puanı barajı uygulamasından vazgeçildi. Bu karar sonrası tartışmalar da alevlendi. 

12 YILLIK KESİNTİSİZ EĞİTİMİN ACI SONUCU SOMUT OLARAK ORTADA!

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Konya Şube Başkanı Yavuz Aydın, YÖK'ün boş işlerle vakit geçirdiğine dikkat çekti. YKS baraj puanının kaldırılmasının bir nedeninin 12 yıllık kesintisiz eğitimin başarısızlığını gizlemek olduğunu kaydeden Yavuz Hoca, “Sorulara verilen doğru yanıtların ortalamaları görülüyor. Matematik ortalamaları, fizik, kimya, biyoloji ortalamaları ortada. 12 yıllık eğitim sistemi, bir başarı getirmedi. YÖK aynı zamanda genç işsizliğin üzerini örtmek için de böyle bir karar aldı ve baraj puanı uygulamasını kaldırdı. Allah için herkes üniversiteye girmesi övünülecek bir durum mu?” diye konuştu.

GEREĞİNDEN FAZLA ÜNİVERSİTELER FABRİKAYA ÇEVRİLMELİ

“Laf olsun diye üniversite açılır mı?” diyen Aydın, “Bu iktidar, laf olsun diye üniversite açtı. Üniversitelerde 8 milyondan fazla öğrencimiz var. Oysa bizim bildiğimiz üniversite ihtiyaca binaen açılır. 700 bin atanamayan öğretmen var. Bundan hiç mi utanmıyorsunuz? Böyle bir mantıkla gençliğe katkı sağlanır mı? Gençleri işsizler sınıfına sokmak marifet mi? Gençlerin hayallerini bitirdiler. Bıraksanız, gençliğin yüzde 80'i yurt dışına gidecek. Bütün anket sonuçları bize bu acı gerçeği somut gösteriyor. Gençliğe ihanet ediliyor. Gençler arasında antidepresan kullanım oranı arttı. Şimdiki gençliğin bir sloganı da kalmadı. Hiçbir genç ve çocuğumuz israf edilemez. En büyük israf, gençliğin ve neslin israfıdır. Bu eğitim sistemiyle gençler israf ediliyor. Milli piyango ne kadar milli ise milli eğitim de o kadar millidir! Eğitim sistemimiz bize ait değil ve hiçbir zaman da olmadı. Sürekli değişen bir yapı var. Sürekli bakan değişiyor. Bu nasıl bir mantık? İsimler değişiyor, sistem devam ediyor. Kaybedecek vaktimiz yok. Bu ülkenin gençliği, kendi memleketini ve ülkesini sevmeli. Gereğinden fazla olan üniversiteler ise fabrikaya çevrilmeli.” dedi.

 YÖNÜMÜZ BATIYA DÖNÜK İSTİKAMETİMİZ BOZULDU!

Aydın, “Milletimizin inancı, tarihi misyonu ve ana değerleri üzerine bir sistem oturtmamız gerekiyor. Milletimiz batı ile aldatılıyor. Aldatıldığımız için de kendimize gelemiyoruz. Yönümüz batıya dönük. İstikametimiz bozuldu. Bu sistem üzerinde şuurlu bir nesil yetiştirilemez. Özümüze dönmeliyiz.” şeklinde ifadelerle konuşmasını tamamladı.

EMRE ÖZGÜL

haberfark.net

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.