Kariyer planlamanızı genç yaşta yapın

Kariyer planlamanızı genç yaşta yapın
Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi ve Kariyer Eğitim ve Destek Merkezi ortaklığıyla “Mesele Kariyer Konferansı” gerçekleştirildi.

SÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Meram Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Dekan Prof. Dr. Mehmet Göküş, Aday Kaymakam Tarık Yerlikaya, Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Salim Can Kilci,  akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İİBF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Göküş, kariyer yolculuğunda öğrencilere faydalı olabilecek etkinliklere düzenlemeye önem verdiklerini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

selcuk-universitesinde-mesele-kariyer-konferansi-yapildi-2-001.jpg

 Etkinliklerin düzenlenmesinde talepleri dikkate aldıklarını belirten Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Salim Can Kilci, organizasyonlarda gönüllü desteğine ihtiyaç duyduklarını söyleyerek katılım sağlayanlara teşekkür etti.

Kariyer Destek Eğitim Merkezi Moderatörü Enes Öcal sunumuyla gerçekleşen Mesele Kariyer Konferansı’na Meram Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz ve Aday Kaymakam Tarık Yerlikaya konuşmacı olarak katıldı.

Konferansta bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Meram Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, öğrencilere kaymakamlık mesleğine dair bilgi verdi.

Meram Kaymakamı Yılmaz, “Kaymakamlık, kamuda çalışacaksanız nitelikli meslektir. Önü açıktır, gelecek vaat eder. Liderlik vasfınız varsa, memlekete her alanda hizmet etmek istiyorsanız, sosyal bir kişiliğiniz varsa, enerjinizi yeterli görüyorsanız bu alan sizinle ilgilidir. Türkiye’nin her yerini mesleğiniz sayesinde gezebilirsiniz. Aynı zamanda Yurt dışında da eğitim programları kapsamında farklı yerleri görme ve tanıma imkanınız oluyor. Enerjinizi dolu dolu harcayabileceğiniz hareketli bir meslek, kolaylık ve zorlukları da var.” dedi.

Kaymakamlık mesleğinde devletin verdiği tüm yetkileri mütevazı bir şekilde kullanmak gerektiğinin altını çizen Yılmaz, “İlerde karşınıza çıkacak lekelerden kendinizi korumanız, nefsinize hakim olmanız gerekiyor. Sabıkanıza işlenmemesi gereken konulardan uzak durmanız gerekir. Bu meslekte en önemli özellik temiz kalabilmektir. İnsanın devlet ve ticaret hayatında dürüstlük ölümü pahasına önemlidir. Bunların yanında samimiyet ve gayret de çok büyük önem taşır. Bir kaymakamın sorumlu olduğu bölgeyi ziyaret etmesi, esnafla, vatandaşlarla ve muhtarlarla bir araya gelmesi, onları dinlemesi, gördüğü noksanlıkları tespit ettikten sonra ilgili kurumlara bildirmesi gerekir.” diye konuştu.

 

Gayret ve disiplinli çalışmayla kaymakamlık sınavının kazanılabileceğini söyleyen Kaymakam Yılmaz, mülakat sürecinde öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “Mülakata girerken öncelikle kendinize güveneceksiniz, sade ve temiz giyinmelisiniz. Ciddiyetinizi yansıtmanız gerekiyor. Duruş pozisyonlarıyla ilgili bilgilendirici videolar izleyebilirsiniz. Yazılı sınavdan sonra mülakat olduğundan genel anlamda bu aşamada bilgi ölçülmez.”

 Sınav sürecinden söz eden Aday Kaymakam Tarık Yerlikaya, “Sınavda toplamda 7 dersten soru soruluyor. Son sınavda 140 soru çıktı. Sınavda belirleyici unsur insan hakları ve iktisat dersleri oluyor. Sizlere tavsiyem; bu derslere yönelmeniz, çünkü bu alandaki sorular zorlayıcı olabiliyor. Çalışma temponuzu iyi ayarlamanız gerekiyor. Günlük en azından 7-8 saati ders çalışmaya ayırmalısınız. Mülakatta ise öz güvenli olmanız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Program hediye takdiminin ardından sona erdi.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.