Kesim fiyatları hızlı bir şekilde geriliyor! İthalat üreticiye darbe vuracak!

Kesim fiyatları hızlı bir şekilde geriliyor! İthalat üreticiye darbe vuracak!
Üretim ve girdi maliyetinde sorunlar sürerken hayvancılıkta kesim fiyatları yoğun ithalattan dolayı hızlı bir şekilde düşüyor. Kesim fiyatlarının gerilemesi üretici açısından olumsuz bir durum oluşturuyor

Hayvancılıkta üretim tarafında ve maliyet artışlarında sorunlar devam ederek, kesim fiyatlarının yoğun ithalattan dolayı gerilemesi üretimi tehdit etmeye başladı. İnek kesim fiyatı 200 lira seviyesine gerilerken, dana kesim fiyatı da 300 liranın altına düştü.
Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, üyelerine yönelik kesimlere yeniden başladı. Uzun bir süredir üyelerine yönelik kesim fiyatlarını yayınlamayan Birlik, bu hafta sonu yapılacak (3-4 Ağustos) kesim fiyatları ile ilgili fiyat listesi yayınladı.

BİRLİK EN SON ET KESİM FİYATLARINI YAYINLADI!

Birlikten yapılan duyuruda şunlar kaydedildi: “3-04 Ağustos 2024 Cumartesi ve Pazar günü üyelerimizin hayvanları Birliğimiz organizasyonuyla kestirilecektir. Kesim fiyatları ve şartları aşağıdaki tabloda sunulmaktadır. Kesim yaptırmak isteyen üyelerimizin şubelerimize başvurup, kayıt yaptırması gerekmektedir. Bilgilerinize, Saygılarımızla”

Birlik tarafından yayınlanan en son et kesim fiyatlarına göre inek, dana ve düve güncel kesim fiyatlarının gerilediği görülüyor.

GÜNCEL KARKAS ET FİYATLARI NE KADAR?

Buna göre, 200-250 kg arası inek kesim fiyatı 220 lira olarak ilan edilirken, inek kesim fiyatları geçtiğimiz Nisan ayında 330 liraya kadar çıkmıştı.

Birlik tarafından yayınlanan kesim fiyatı listesinde; düve kesim fiyatı (200-250 kg) 260 lira Holstein dana (250-299 kg) 275 lira ve diğer dana (250-299 kg) kesim fiyatı da 295 TL olarak açıklandı.

kesimfiyat-2.webp

tarimdanhaber

haberfark.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.