Konya'da Evlad-ı Fatihan gönülleri mest etti

Konya'da Evlad-ı Fatihan  gönülleri mest etti
Konya'da düzenlenen 21. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali ikinci gününde "Balkan İlahileri" konseri ile devam etti. SKM'de düzenlenen konserde Türkçe, Boşnakça ve Arnavutça ilahiler okundu

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Kültür Yolu Festivalleri kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesinin katkısıyla düzenlenen festivalin ikinci gününde Selçuklu Kongre Merkezi'nde sanatçılar Mesut Kurtis, Hafız Burhan Şaban, Prof. Dr. Ubeydullah Sezikli ve Prof. Dr. Abas Jahjai, "Balkan İlahileri" programıyla sahne aldı. Öte yandan festival kapsamında Mevlana Meydanı'nda sanatçı Ömer Faruk Belviranlı tarafından "Aşk ile" konseri düzenlendi.

konser3.jpg

TÜRKÇE, BOŞNAKÇA VE ARNAVUTÇA İLAHİ KONSERİ

SKM'de düzenlenen Balkan İlahileri konserinde sanatçılar Türkçe, Boşnakça ve Arnavutça ilahiler seslendirdi. Konserin açılışını Prof.Dr. Ubeydullah Sezikli okuduğu ilahilerle başladı. Daha sonra Bosna-Hersekli Sanatçı Hafız Burhan Şaban, Boşnakça ve Türkçe ilahilerle gönülleri mest etti. Kuzey Makedonyalı Sanatçı Mesut Kurtis de hem Türkçe hem de Boşnakça ilahiler okudu. Sanatçılarla zaman zaman davetlilerle eşlik etti. Makedonyalı Prof. Dr. Abas Jahjai de Arnavutça olarak seslendirdiği ilahilerle büyük beğeni topladı.

GAZZE'DE YAŞANANLAR YÜREĞİMİZİ YAKIYOR

Konser sırasında söz alan Boşnak Sanatçı Hafız Burhan Şaban, Konya'da konser vermekten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bosnalı bir sanatçı olarak savaşın ne olduğunu çok iyi biliyorum. Bugün Gazze'de yaşananlar 30 yıl önce Bosna-Hersek'te yaşanmıştı. O zor yıllarda Türk halkı yanımızda oldu. Konya halkı bizim için seferber olmuştu. Şimdi de Gazze'deki mazlumlar için aynı fedakarlıkları yapıyorlar. Bugün yüreğimiz Gazze'de. Orada yaşananlar yüreğimizi yakıyor. Lütfen onlar için dua etmeyi ve mücadele etmeyi bırakmayın. Bizi buraya davet eden Konya Büyükşehir Belediyesi'ne de teşekkür ediyorum” dedi.

KONYA'DA ÜÇÜNCÜ KONSERİMİ VERDİM

Makedonyalı Sanatçı Mesut Kurtis ise şunları söyledi: “Konya'da daha önce iki defa konser vermiştim. Bugün yeniden sizlerle olmaktan dolayı çok mutluyum. Mistik Müzik Festivali'ne davet edilince hemen kabul ettim. Konya benim için çok özel bir yere sahip. Burada olmak, Konya'da konser vermek benim için her zaman bir onurdur.” Taşbina Kültür ve Sanat Merkezi'nde de tasavvuf müziği, Türk ve Osmanlı musikisine ilişkin söyleşiler gerçekleştirildi.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.