Konya'da turizmi canlandıracaklar
TÜRSAB Konya Bölgesel Yürütme Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ulu, Konyalı turizm acenteleri ile Konya'nın turizm açısından en iyi şekilde tanıtılması için çalışacaklarını söyledi
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Konya Bölge Yürütme Kurulu Yönetimi, TÜRSAB üyesi Konyalı turizm acenteleri ile birlikte Akyokuş'ta düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Turizm acentelerine hitap eden TÜRSAB Konya Bölge Yürütme Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ulu, TÜRSAB hakkında üyelerine bilgi verdi. TÜRSAB'ın temel amacının turizmi geliştirmek olduğunu söyleyen Ulu, “TÜRSAB seyahat acenteliği mesleğinin ve faaliyet alanın temelini oluşturan turizm sektörünün gelişimine katkıda bulunuyor. Turizm sektörümüzde yaşanan gelişmeler ve karşılaşılan sorunlara ilişkin tüm konuları ilgili mercilerin dikkatine sunmak, bu konuda kamuoyunu bilgilendirmek de TÜRSAB'ın temel amaçları arasında yer almaktadır. Bu amaçlarını gerçekleştirebilmek için, kamu ve özel sektör turizm kurumlarıyla ortaklaşa çalışmalar yapan TÜRSAB, turizm politikalarının geliştirilmesinde önemli görevler üstlenir. TÜRSAB, çevresel, tarihi ve insani değerlerin korunması ve geliştirilmesi gibi turizmi yakından ilgilendiren konularda, bir sivil birlik olarak yol gösterici ve baskı grubu olma özelliği de taşımaktadır” dedi.
KONYA TURİZM AÇISINDAN EN İYİ ŞEKİLDE TANINACAK
Konya TÜRSAB olarak Konya'daki turizmin geliştirilmesi için çalışacaklarını dile getiren Ulu, “Konya TÜRSAB olarak Konyamızın ve Konya'da görev yapan acentelerimizin gelişmesi, tanıtılması ve daha etkin hale gelebilmesi için mücadele ediyoruz. Konya olarak bölgemizde turizm adına nedenli önemli miraslar olduğunu biliyoruz. Bugüne kadar tanıtım ve aktiviteler ile bu değerlerimiz az çok yerel ve ulusal mecralarda ilgi gördü ancak bu yapılan çalışmalar yeterli değil. Daha etkin ve kalıcı tanıtımların nasıl yapılacağını ekip olarak AR-GE çalışmamız ile icraata geçireceğiz” diye konuştu. Yapacakları programlar hakkında da bilgi veren Mustafa Ulu, “AR-GE sonucu belirlediğimiz çalışmalar ile Konya turizmine yön vereceğiz. Kaymakamlıklar ve belediyeler ile görüşerek bölgelerinde bulunan, gün ışığına çıkmamış tarihi yerlerinin tanıtımını yapacağız. Konya'ya daha çok turist çekmenin gayretini göstereceğiz. Acentelere gereken eğitim faaliyetlerinin verilmesi için istişarelerde bulunacağız. En büyük sorun olan kaçak acenteler ile mücadele edeceğiz. Konya'da faaliyet gösteren acentelerimizi yurtdışı acenteler ile bir araya getirerek mesleki paylaşımlarda bulunacağız. KOSGEB, MEVKA, İŞ-KUR gibi kuruluşlar ile temasa geçip hibe destek programları ile kullanılabilir krediler noktasında fikir alışverişleri yapacağız. Şeb-i Aruz törenlerinde yaşanan yoğunluğu yılda bir kez değil, 12 ay boyunca farklı aktivitelerde yaşatmak için gerekli yerel yönetimler ile yapılacak istişare toplantılarını gerçekleştireceğiz. Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü ile görüşüp Selçuk Üniversitesi'nin tanıtımının va hizmetlerinin yapılması için gerekli olan turizm faaliyetlerinde ortak çalışmalar yapacağız. Selçuklu Belediyesi'nin yaptıracağı Kelebekler Vadisi'ni Konya turizmi açısından önemli etkenler haline getirerek, acentelerimizin getirdiği turistlere buraları gezdirip buraları en iyi şekilde tanıtacağız” ifadelerini kullandı. Ülke ekonomisine de katkı sağlayacaklarını ifade eden Ulu, “Seyahat acenteliği mesleğinin ve Türk turizm endüstrisinin ihtiyaç ve beklentilerinin örnek hizmet anlayışı ile karşılanarak, ülke ekonomisine doğrudan va dolaylı katkı sağlayarak toplumu, kültürel ve doğal değerleri bütünüyle kucaklayan sürdürülebilir turizm politikaları üreteceğiz” diye konuştu.
MUSTAFA ÖZÇELİK merhaba
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.