Konyalı gençlerin tercihi tarih ve araştırma kitapları
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl “Özgürlük İçin Oku” mottosuyla düzenlenen 11. Konya Kitap Günleri'ne katılan Tılsım Yayınevi eserleri ve yazarlarıyla büyük ilgi görüyor. Selçuklu Kongre Merkezi'nde stand açan Tılsım Yayınevi, farklı türlerden eserleri okuyucularla buluşturuyor. Yazarlar ve şairler okuyucularıyla buluşarak, eserlerini imzalama fırsatı buluyor. Tılsım Yayınevi Sahibi Salih Satı, Kitap Günleri'ne yoğun bir ilgi olduğunu dile getirerek, Büyükşehir Belediyesi'nin öğrencileri getirmesinin de etkili olduğunu söyledi. Yayınevi bünyesindeki yazarlar için imza günleri düzenlediklerini dile getiren Satı, “Yazarlarımız burada okuyucularla buluşma fırsatı buluyor ve kitaplarını imzalıyor. Konyalıların kitaplara yoğun bir ilgisi var. Onu da burada görebiliyoruz. Roman tarzı kitaplara ve araştırma kitaplarına ilginin olduğunu gözlemliyoruz.Buda bizi fazlasıyla memnun ediyor. Konya'nın kitap okuyor olması çok güzel. Okuyucularımızla sohbetler ediyoruz. Taleplerini dinliyoruz. Yazarlarımızın çoğu Konyalı” dedi.
TARİH VE ARAŞTIRMA KİTAPLARI REVAÇTA
Öğrencilerin tercih ettiği kitaplar hakkında da bilgi veren Satı, şunları söyledi: “Çocuklar bilim kurgu kitaplarını tercih ediyor. Liseli gençler tarihi romanları okuyor. Yaş ilerledikçe kişisel gelişim ve araştırma kitapları okuyorlar. Çocuklar için boyama için, araştırma kitapları da satıyoruz. Eserlerimiz Konya'da basıldı. En çok ilgi gören kitabımız bir bulmaca kitabı. Türkiye'de ilk defa bu eseri biz çıkarttık. Onun haricinde Köy Enstitüleri kitabı ve Kanlı İhale kitabı büyük ilgi görüyor. Kitap fiyatları 50 TL'den başlıyor 200 TL'ye kadar gidiyor. Fiyatların yüksek olması satışı etkiliyor ama ihtiyacı olan alıyor. Durumu iyi olmayan ailelere ve öğrencilerimize de indirim yapmaya gayret ediyoruz. Onlara hediyeler de veriyoruz.”
GENÇLERİMİZ BOL BOL KİTAP OKUSUN
Tılsım Yayınevi yazarlarından Şair Fehime Tuna Sarı da Kitap Günleri'ne yoğun bir ilgi olduğunu ve şiir severlerle buluştuklarını söyledi. Portakal Çiçeği isimli kitabını imzaladığını dile getiren Sarı, “Gençlerimiz anı ve roman tarzı kitapları okuduktan sonra şiire yönelsinler. Şiir insan hayatında daha ince daha zarif düşünebilmesi için farklı bir dokunuş yapıyor. Biraz daha derinsel düşünme gerektiriyor. O açıdan şiir o açıdan daha az tercih edilen bir alan. Gençleri şiirle buluşturmaktan dolayı mutluyum. Şiir mutlaka hayatımızda olması gereken bir tür” dedi. Emekli Sosyal Hizmetler Uzmanı Yazar Kamil Baysal kitaplarını okuyucularıyla buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. En son mesleki anılarını kitap haline getirdiğini aktaran Baysal, “Bugüne kadar 6 kitap yazdım. Son bir yılda 4 kitap yazdım. Ben de kalmasın diye bu eserleri çıkardım. Kitap Fuarı'na olan ilgiden memnunuz. Gençlerimiz hangi kitabı olursa olsun mutlaka okusun. Bir arının hassasiyetiyle kitap okusunlar. Kitaplardan bir arı gibi faydalanmalı. Şiir konusu çok önemli. Selçukya'da şiir etkinlikleri var. Gençlerimiz şiire de önem versinler” diye konuştu.
İBRAHİM BÜYÜKEKEN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.