Mevlana izinde aşka yolculuk
Ceyda ve Emrah Altuntecim çiftinin Hz. Mevlana’nın doğum yıldönümü olan 30 Eylül 2009’da biten yolculuğu kitap haline getirilerek, okurların beğenisine sunuldu. Ceyda ve Emrah Altuntecim Mevlana Kültür Merkezi’nde açtıkları standda “Aşk Yolunda Adım Adım” isimli kitaplarını imzalayarak, okurların sorularını cevaplandırıyor.
Bir gece kalbinde yürümeye yönelik istek uyandığını belirten Emrah Altuntecim, bu fikrini eşi Ceyda Altuntecim ile paylaşır ve eşi “Mevlana’ya yürüyelim” önerisinde bulunur. Aşağı yukarı bir buçuk milyon adımdan sonra 49 gün süren bir yolculuğun ardından Konya’ya ulaşmayı başarırlar.
49 günlük yolculuğun zaman zaman çok sıkıntılı geçtiğini fakat hiçbir zaman umutlarını kaybetmediklerini belirten Emrah Altuntecim, “İstanbul’dan başlayan yolculuğumuz 49 gün sürdü. Hz. Mevlana’nın torunu olan Esin Çelebi Bayru hanım yolculuğumuzun Hz. Mevlana’nın doğum yıldönümü olan 30 Eylül’de bitirilmesini önerdi. İnsanların Hz. Mevlana’nın doğum yıldönümünü de hatırlamasını istiyordu. Bizde buna göre yolculuğumuzu planladık. Yaz sıcağında bazen susuzluk bazen açlık zor oldu. Fakat tam bittiği denildiği anda bir yerlerden yardım geldi. Bazen bu yolculuk hiç bitmeyecek gibi geldi. Allah sabır verdi ve ilahi bir güç imdadımıza yetişti. Kütahya’ya vardığımız zaman ayaklarımın altı yara olmuştu. Parmaklarımın arası açılmıştı. O anda ‘Allah’ım parmağımı al ama beni yolda bırakma’ diye dua etmiştim. Parmaktan artık vazgeçmiştim. Besmele çekip içtiğim sudan ayaklarımın üzerine döktüm. Yolculuğumuz sabır işiydi. Fakat hiçbir zaman umudumuzu ve inancımızı kaybetmedik. Bu yürüyüşün hakiki aşk yolunda bir yürüyüş olduğunun farkındaydık” dedi. Bu yolculuğa çıkarken herşeyi göze aldıklarını belirten Altuntecim, şunları kaydetti: “Eşim ve ben bu yolculuk uğruna işsiz kaldık. 2 aydan fazla süre çalışmadık. Yolculuktan sonra bir firmada eğitim müdürü olarak çalışmaya başladım. Allah bize başka bir kapıyı açtı. Daha önce eşim ve ben arama kurtarma gönüllüsü olarak görev yaptık. 2003 yılında İran’da meydana gelen depremde Türkiye adına arama kurtarma çalışmalarına katıldım. Yolculuk sırasında sizin yaşam koçu olmanızın, kitap yazmış olmanız hiçbir faydası yoktu. İlahi bir güce ihtiyacınız oluyordu. Bunu bu yolculuk sırasında daha iyi anladık”
EN ÇOK MUHTARLAR VE İMAMLAR YARDIMCI OLDU
49 günlük yolculuk boyunca ilginç olaylarla ve kişilerle de karşılaştıklarını aktaran Emrah Altuntecim, kendilerine en çok köy muhtarlarının ve imamlarının yardımcı olduğunu kaydetti. Çok özel insanlarla tanıştıklarını ifade eden Altuntecim, kitapta bu insanlarla ilgili de anılarını yazdıklarını belirtti. Kitabı eşi Ceyda Altuntecim ile birlikte yazdıklarını kaydeden Altuntecim, “Kitapta 49 gün boyunca yaşadıklarımızı, halkın bize ettiği yardımları, karşımıza çıkan ilginç insanlar yazdık. Tuttuğumuz notları ve günlükleri bir araya getirip kitaplaştırdık. TİMAŞ yayınlarından çıkan kitabımıza yoğun bir ilgi var. 3 gün içinde 2.baskı piyasaya çıktı. Önümüzdeki günlerde yeni baskılar da kitapçılara ulaşacak” diye konuştu.
YOLCULUĞUMUZ HALA DEVAM EDİYOR
Yolculuğun ardından kendilerine Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerinden tebrik mailleri, mektuplar ve telefonlar geldiğini dile getiren Altuntecim, “49 günlük yolculuğumuza büyük ilgi gösterildi. Konya’ya 1 kilometre kala Almanya’dan, Hollanda’dan ve Türkiye’nin birçok yerinden insanlar bizimle yürüdü. Son kilometreyi bizimle birlikte tamamladılar. Bu yürüyüş Türkiye’de 10 milyon kişi tarafından tanındı. Yolculuktan sonra Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek bizi makamlarına davet edip, teşekkür ettiler. Afganistan Büyükelçisi telefonla arayarak, teşekkür etti. Türkiye’nin birçok şehrinden mailler ve telefonlar geldi. Avustralya’dan aradılar, orada bir radyo yayınına katıldık. Çeşitli üniversitelerde konferanslar verdik. Yolculuğumuz belgesel film haline getirildi. Cevapları içinde saklanan yolculuğumuz aslında halen devam ediyor” ifadelerini kullandı. Ceyda Altuntecim ise yolculuk sırasında köy insanın misafirperverliği kendisi etkilediğini belirterek, Anadolu insanın her zaman kendisini misafire yardım etmek zorunda hissettiğini kaydetti. Ceyda Altuntecim, Aşk Yolunda Adım Adım kitabını okuyan herkesin hakiki aşk yolunda bir daha atacağına inandığını da sözlerine ekledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.