MÜSİAD Turizm Çalıştayına Gülağaç'ta Start Verdi

MÜSİAD Turizm Çalıştayına Gülağaç'ta Start Verdi
MÜSİAD Turizmde cazibe merkezi Aksaray projesine Gülağaç’tan start verdi.


MÜSİAD, Aksaray’ın turizm potansiyelini değerlendirmek ve Aksaray’ı turizmde cazibe merkezi yapmak için çalışmalarına hız verdi.   Organize Sanayi Bölgesi ve sanayinin gelişmesi için hazırlanan “Yatırımcı El Üstünde, Cazibe Merkezi Aksaray” çalışması, Aksaray tarım ve hayvancılığının gelişmesi için hazırlanan “Tarım ve Hayvancılıkta Cazibe Merkezi Aksaray” çalışması ve buna bağlı olarak “Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Organize Hayvancılık Bölgesi” projesi, Aksaray’ın Coğrafi Stratejik Konumu ve “ Türkiye’nin Lojistik Merkezi Aksaray” proje çalışması ile gündemi belirleyen MÜSİAD, “Turizm’de Cazibe Merkezi Aksaray “ projesine Gülağaç’tan start verdi.

MÜSİAD Başkanı Kerim Yardımlı, Başkan Yardımcıları Abdulkadir Karatay, Eyüp Dağdaş, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Gizlenci, Yusuf Cömert, Turgay Eroğlu, Üyeler Mustafa Kasım, Celil Acar, Aksaray Üniversitesi Öğretim Görevlileri Doç. Dr. Kenan Arıbaş ve Yrd. Doç. Dr. İsmail Akbal  ile Gülağaç Belediye Başkanı Faruk Teymen ve Gülağaç İl Genel Meclisi Üyeleri Adem Atay, Selda Çıtak, Demirci Belediye Başkanı Hüseyin Us, Saratlı Belediye Başkanı Nedim Uğuz, Bekarlar Belediye Başkanı Şaban Yüksel, Sofular Belediye Başkanı İhsan Altınel, Narlı Göl Termal Otel işletmecisi Sadık Karaman ve Gülağaç Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Taner Üstündağ’ın katılımı ile geniş bir çalışma grubu oluştu.  

Aksaray’ın taşıdığı potansiyele karşılık turizm’den yeterince faydalanamadığını söyleyen Başkan Kerim Yardımlı, tarihi  ve kültürel değerleri ile adeta turizm cenneti olan güzel şehrimiz Aksaray’ın turizm’den hak ettiği değeri alabilmesi için üniversitemiz öğretim görevlileri Doç. Dr. Kenan Arıbaş ve Yrd. Doç. Dr. İsmail Akbal ile uzun süredir çalışmaktayız. Veri çalışması ile başladığımız “Turizmde Cazibe Merkezi Aksaray” projesinde belirli bir aşamaya geldikten sonra, tarihi ve kültürel yerlerimizi yerinde  bir kez daha mütala etmek ve yerel yöneticilerimizle fikir alışverişinde bulunmak ve birlikte çalışma ortamı sağlamak için, öncelikle Gülağaç Belediye Başkanımız Sayın Faruk Teymen’i makamında ziyaret ederek projemiz hakkında bilgilendirdik. Sayın başkan projemize ilgi göstererek birlikte çalışma yapabileceğimizi belirtti ve bu çalışma ortamının oluşmasına öncülük etti. Gülağaç ilçemize bağlı Belde Belediye Başkanlarımızla ve İl Genel Meclisi Üyeleri ile bölgede yatırım yapan iki müteşebbis arkadaşımızı ve Gülağaç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yetkililerini bizlerle buluşturdu.

Başkan Kerim Yardımlı, MÜSİAD olarak Sayın Gülağaç Belediye Başkanımız, İl Genel Meclisi Üyelerimiz, Üniversitemizin Değerli Hocaları, Belde Belediye Başkanlarımız ve diğer katılımcılarımız ile yapmış olduğumuz bu toplantı projemiz için sadece bir başlangıçtır. Diğer tüm ilçelerimizde de aynı çalışmayı yaptıktan sonra her ilçemizden katılım sağlayacak yeni bir ekip ile tüm verilerimizi birleştirerek Aksaray’ımızın sahip olduğu tarihi, kültürel zenginliklerimizi Turizm de Cazibe Merkezi oluşturmak için harmanlayarak projelendirmek arzusundayız. Sadece Gülağaç ilçemizde saymakla bitiremeyeceğimiz sayıda turizm varlıklarımız mevcut olup, diğer bölgelerimizde eklendiğinde hiç kimsenin beklemediği zenginlikte ve güzellikte bir tabloyla karşılaşacağımızı şimdiden ifade etmek isterim.  Üniversite, Sivil Toplum ve Yerel Yönetimlerin iş birliği ile ihtiyacımız olan birlikteliği sağlayarak, kentimize kazandırmak istediğimiz proje için değer katan tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.