Öğrencinin kuyruk çilesi!
İlk günden itibaren yoğunluk yaşanan AÖF Konya bürosunda ek Yerleştirme kayıtlarının başlaması ile birlikte uzun kuyruklar oluştu. Açık Öğretim Fakültesi'ne kayıt yaptırmak isteyen yüzlerce öğrenci kayıt bürosu önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Zaman zaman sıradaki öğrenciler arasında tartışmalar yaşanırken, bazı öğrenciler uzun süre ayakta kalmaya dayanamayarak fenalaştı. Havanın da sıcak olması nedeniyle zor anlar yaşayan öğrenciler yaşanan aksaklıklara isyan ederken, başvuru bürosunda yeterli sayıda gişe olmamasına da tepki gösterdi.
SABAH 6'DAN BERİ BEKLİYORUZ
Sabahın erken saatlerinden beri beklediğini söyleyen öğrencilerden Enes Uslu, “Kayıt yaptırmak için Akşehir'den geldim. Sabahtan beri burada bekliyorum. Konya gibi büyük bir şehirde sadece bir tane kayıt bürosu olmasını aklım almıyor. Hangi çağda yaşıyoruz. Bütün üniversitelere internetten kayıt yapılabiliyorken Anadolu Üniversitesi'ne yapılamamasını anlayamıyorum. İnsanlara işkence etmek hoşlarına gidiyor herhalde. Bu görüntü ne Konya'ya ne de Türkiye'ye yakışan bir görüntü. Her yıl bu sıkıntıları yaşamaktan bıktık artık. Buna bir çare bulunması gerek. Vatandaşın devlet kapısındaki çilesi ne zaman bitecek. Kahvaltı bile edemeden kuyruğa girdik. Öğlen oldu sıramızı kaybederiz diye yemek yemeye gidemiyoruz” diye konuştu.
CUMA NAMAZINA BİLE GİDEMEDİK
Ereğli'den geldiklerini söyleyen bir gurup öğrenci adına konuşan Serkan Başyüce ise, “200 kilometre uzaklıktan geliyoruz. Sabahın 6'sında kuyruğa girdik. Öğle oldu hala bekliyoruz. Cuma namazına bile gidemedik sıramız geçer korkusuyla. İlçe merkezlerine de başvuru büroları açılmalı. Bu kadar insana çile çektirmenin ne anlamı var. Güvenlik yok, yetkililer yetersiz kalıyor. Sabahtan beri kaç tartışma yaşandı. Zaten sinirler gergin, birde buna insanların anlayışsızlığı eklenince durum daha da içinden çıkılmaz hale geliyor. Madem bu kadar kişi burada bekliyor asayişi sağlayacak birilerini görevlendiremezler mi. Tam bir karmaşa havası hakim burada. Bazıları sıradakileri tehdit edip sıraya girmeden işlemlerini tamamlayıp gittiler. Dışardan geldiğimiz için sesimizi çıkartamıyoruz. Yetkililerden siz ne yapıyorsunuz diyen de olmuyor. Kendimizi sahipsiz hissettik burada” dedi.
merhabahaber.com YUNUS ALTINBEYAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.