Önce okula sonra işe!

Önce okula sonra işe!
Aksaray Valiliği öncülüğünde hayata geçirilecek bu proje çok konuşulacak.

Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi, Üniversitesi, Emniyet Müdürlüğü, Sosyal yardımlaşma vakfı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve bir çok sivil toplum kuruluşunun da içerisinde olacağı bir çalışma ile meslek sahibi ve işi olmayan kişiler verilecek eğitimle zanaat sahibi yapılacak ve meslek sahibi olan bu kişilerde belirlenen yerlere işe yerleştirilecekler.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Sağlam, bizim üzerinde durduğumuz konu ile ilgili olarak Adana ve Gaziantep’te çalışma yapıldı. Edindiğimiz bilgiye göre Adana’da 435 çocuk ve gencimiz meslek sahibi yapılarak işe yerleştirildi” dedi.

Çalışmanın nasıl olacağı konusunda da açıklamada bulunan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Sağlam, ilimizde suça eğilimli, suç işlemiş veya bunların dışında bir kenarda terk edilmiş, elinden tutulmamış gençlerimizi ve çocuklarımızı tespit edeceğiz. MEKSA Vakfı aracılığı ile (Bu vakfın Genel sekreteri Üniversitemizde dekan olarak görev yapan Sencer İmer’dir) Mesleki Eğitim vereceğiz. Bu vakıf 1985 yılında kuruldu. İlimizde tespit ettiğimiz gençleri yapılacak ortak ç.alışma ile belirlenen bir yerde eğitime alacağız. Aksaray Üniversitesinin hazırladığı bu projenin uygulamasını Üniversite kampüs alanında yapamıyoruz. Valilik, Belediye, Sivil toplum örgütlerinin de desteği ile bu öğrencilere hem mesleki eğitim hem de zanaat eğitimi vereceğiz. 20 civarında meslek dalında yetiştirilen bu çocuklar, kalifiyeli eleman vasfı ile iş’e yerleştirilecek. Bu çocuklarımıza 560 saat ders vereceğiz. 8- 9 aylık bir eğitim programı uygulanacak. Mesleki eğitim ile birlikte sosyal ve kültürel eğitim de vereceğiz.

Bu çocuklarla birlikte ailelerini de eğitime alacaklarını söyleyen Rektör Sağlam, toplumda bu şekilde suç ve suça eğilimli, terk edilmiş çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.