Selçuk’ta Turizmin Yeri ve Önemi Tartışıldı

Selçuk’ta Turizmin Yeri ve Önemi Tartışıldı
“Yabancı Turizmciler Türkiye’ye Yatırım Yapmaya Başladı”

   

 

              Selçuk Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Bölgesel Kalkınmada Turizmin Yeri ve Önemi” konulu panel Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele katılan Hilton Inn Konya Otel Genel Müdürü Serhan Dora, ülkemizin ekonomik anlamda mesafe katettiğini, buna bağlı olarak da yabancı turizmcilerin Türkiye’ye yatırım yapmaya başladığını söyledi.

 

                Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Osman Akandere’nin oturum başkanlığını yaptığı panele Rixos Konya Otel Genel Müdürü Muhammed Emin Kabbani, Dedeman Konya Otel Genel Müdürü Recep Altınok, Hilton Garden Inn Konya Otel Genel Müdürü Serhan Dora, Konya Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Yünden, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 

              “SELÇUK’TAN TURİZME BÜYÜK KATKI”

 

            Prof. Dr. Osman Akandere, açılışta yaptığı konuşmada Türkiye’nin Dünya turizm pastasından daha fazla pay alması gerektiğini belirterek, “Ülkemizde bu amaçla ciddi adımlar atılıyor. Konya’da da inanç, sağlık, tarih ve kültür turizminde önemli gelişmeler oldu. Ancak Konya payına düşeni alabiliyor mu bu konu tartışılabilir. Konya’nın bugünkü konumu ve potansiyeli düşünüldüğünde bu payın çok daha büyük olması gerektiği bir gerçek.” dedi.

 

              Selçuk Üniversitesi’nin de gerçekleştirdiği yatırımlarla Konya turizmine önemli destekler sağladığını belirten Prof. Dr. Akandere, “Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Okudan’ın büyük katkısı ile kısa süre önce iki ayrı Turizm İşletmeciliği Otelcilik Yüksekokulu üniversitemize kazandırıldı. Bu adımlar gelecekte Konya turizmine büyük ivme kazandıracak.” dedi.

 

               Konya Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Yünden, Dünyada turizm sektörünün yılda 1 trilyon dolarlık maddi güce sahip olduğunu, 1 milyar turistin ülkeleri gezerek ekonomiye büyük katkı sağladığını söyledi.

 

          TURİZME FRANSIZ MIYIZ?

 

         Dedeman Konya Otel Genel Müdürü Recep Altınok, “Turizme Fransız mıyız?” başlıklı sunumunda “Bugünkü gelişmeler ve istatistiki rakamlar göstermektedir ki ülkemiz turizme Fransız değil. Ancak çok çalışarak daha iyi konumlara gelmeliyiz. Yenilikçi, verimli, sürdürülebilir bir sistemle sektöre büyük katkı sağlayabiliriz. Bu noktada 2 yıllık ve 4 yıllık eğitim veren Turizm Otelcilik okullarına büyük görevler düşmektedir.” dedi.

 

          Rixos Konya Otel Genel Müdürü Muhammed Emin Kabbani, “Turizm İşletmelerinde Nitelikli Eleman İhtiyacı” konulu sunumunda öğrencilere seslenerek, “Sizlere ilk tavsiyem bu sektörde özveriyle çalışın. Hiç bıkmadan, usanmadan mücadele edin. Sabırlı ve hırslı olun. Hepsinden önemlisi kendinizi geliştirin. Bu sektörün sizi meslek hayatınızda mutlu edeceğine inanın.” diye konuştu.

 

        YABANCI TURİZMCİLER TÜRKİYE’YE YATIRIM YAPIYOR

 

        Hilton Inn Konya Otel Genel Müdürü Serhan Dora ise “Değişen Otelcilik Anlayışı” konulu sunumunda, “Dünyada ve Türkiye’de turizm sektörüne büyük yatırımlar yapılıyor. Birçok yabancı yatırımcı, Türkiye’de otel işletmeye başladı. Bunda ülkemizin ekonomik anlamda kat ettiği mesafe, güvenliğin artması ve havayolu taşımacılığında atılan dev adımlar etkili oldu. Havayollarında Avrupa ülkelerinin seviyesine ulaştık. Bilinen klasik otelcilik anlayışını geride bırakılarak, Avrupa standartlarında bir otelcilik anlayışına geçtik. Bu gelişmeler, turist sayımızı da önemli oranda artırmaktadır.” dedi.

 

          Oturumun ardından panelistlere semazen heykelciği ve teşekkür belgesi armağan edildi. Selçuk Üniversitesi’nde lisans, yüksek lisans ve doktora yapan öğrencilerin “Karma Resim ve Heykel Sergisi” açıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.