Selçukya’nın ilk kitapları çıktı
2023 yılı içerisinde Selçukya Kültür Sanat Derneği şair ve yazarlarının kitaplarını yayımlamak amacıyla kurulan SKY Yayınevi, Yazar Hüseyin Elmaskaya’nın Meseller; Yazar Ahmet Üresin’in Selçukya Şiir Yuvası ; Şair Hasan Ukdem’in Bana Bir Şiir Borcun Olsun ; Eğitimci Yazar Fatma Çetin Kabadayı’nın Gönül Kazası ve Eğitimci Yazar Serpil Uğuz’un Benim Resmim Nerede kitapları yayımlandı. Yazar Ahmet Üresin, çıkarmış olduğu Selçukya Şiir Yuvası kitabının gelirini Selçukya’ya bağışladığını aktardı.
ARALIKSIZ ŞİİR AKŞAMI DÜZENLEYEN TEK DERNEK!
Programın açılış konuşmasını yapan Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkan Vekili Devriş Ahmet Şahin 8 yıldır devam eden Selçukya Kültür Sanat Derneği faaliyetlerinin sanatı ve şiiri insanlara sevdirme amacıyla her geçen gün büyüyen bir kitlesi olduğunu söyledi. Yapılan etkinliklerle Konya’da farklı bir furya oluşturduklarını belirtti. Şahin, Türkiye geneli aralıksız şiir programı sürdüren tek derneğin kendileri olduklarına vurgu yaparak “Konya’ya şiiri sevdirmeye çalıştık. 8 yılda Selçukya olarak, Konya’daki tüm şiir, sanat severler şiir akşamlarına geldi. Konferanslarla, çocuk etkinlikleriyle, çeşitli programlarla Konyada yeni bir furya yarattık. Şartlar ne olursa olsun her pazartesi günü Selçukya Şiir Akşamlarını 7 yıldan fazladır ara vermeden sürdürerek hem Konya’da hem ülkede ve hatta dünya çapında aralıksız şiir programı yapan tek dernek olduk. 2023 yılında Selçukya Kültür Sanat Yayınlarını kurduk ve 2023 yılında bu yayınevinden 5 kitabımız yayımlandı” diye konuştu.
‘ARDIMIZDA BİR ESER BIRAKMAYI ÖNEMSİYORUZ’
Şiirin her zaman öncelikli olduğunu aktaran Selçukya Kültür Sanat Derneği Kurucu Başkanı Fatma Şeref Polat, yeni kurulan SKY Yayınevi’nin dernek çalışmaları için bir ihtiyaç olduğunu vurguladı. Polat, kuruluşu tamamlanan yayınevinin ilk kitaplarının çıktığını belirterek, “Şiire özel programımız her zaman devam ediyor; şiir her zaman önceliğimiz. Yayınevi, bir ihtiyaçtı kalem teri döken arkadaşlarımız için. Çok kısa sürede 5 kitap yayımlandı, yayımlanmaya devam ediyor. Ardımızda bir eser bırakmayı, düşünülenlerin yazıya dökülmesini önemsiyoruz. Yazdıklarımız yalnız aile arşivinde kalacaksa bile kıymetli. Yayınevinde emeği geçenleri kutluyorum. İnşallah hayırlı olur.” dedi.
‘ŞİİR OKUMAK DA MAHARET İSTER’
Edebiyat alanında yaptığı çalışmalarla bilinen Selçukya Kültür Sanat Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, en az 70 yıldır şiirle geçen ömründe şiir yazmak kadar şiir okumanın da önemli olduğuna değindi. Yazdığı kitaplardan 15 şairle ilgili kitabı bulunduğunu aktaran Sakaoğlu, “Şiir yazmadık ama şiir okumak da maharet ister. Ne zaman güzel şiir okusam tazelenirim. En az 15 şairle ilgili kitaplarım var. Sizleri de çıkan kitaplarınız için kutluyorum. Şiirleriniz yalnızca Konya’da kalmayacak, tüm Türkiye’de yayınlanacak.” ifadelerini kullandı.
Program Abdullah Ünsal,Saadet Vural Kaya,Hüseyin Azizoğlu ve Cengiz Çelik tarafından seslendirilen türküler sonrasında yapılan ikram ve imza töreninin akabinde çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.