Tuluyhan Uğurlu’dan Piyano Resitali

Tuluyhan Uğurlu’dan Piyano Resitali
Dünyaca ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu’nun, 850. Ölüm Yıldönümünde Hoca Ahmet Yesevi Anısına Yazdığı ve ilk kez Konya’da seslendirdiği “Horasan’dan Anadolu’ya Sevgi Yansımaları: Anadolu Erenleri” temal...

Dünyaca ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu’nun, 850. Ölüm Yıldönümünde Hoca Ahmet Yesevi Anısına Yazdığı ve ilk kez Konya’da seslendirdiği “Horasan’dan Anadolu’ya Sevgi Yansımaları: Anadolu Erenleri” temalı piyano resitali büyük ilgi gördü.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında ortaklaşa düzenlediği Tuluyhan Uğurlu’nun; 850. Ölüm Yıldönümünde Hoca Ahmet Yesevi Anısına Yazdığı ve ilk kez Konya’da seslendirdiği “Horasan’dan Anadolu’ya Sevgi Yansımaları: Anadolu Erenleri” temalı piyano resitali Dedeman Otelde düzenlendi. Dünyaca ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu memleketi Konya’da sanatseverlere eşsiz bir resital dinletti. “Horasan’dan Anadolu’ya Sevgi Yansımaları: Anadolu Erenleri” temalı konser dinleyenleri adeta büyüledi.

"PİYANONUN DOĞUSU BATISI YOK"

Seslendirdiği her eserin ardından dakikalarca alkışlanan Tuluyhan Uğurlu, bu büyük ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konya’ya bir önceki gelişinde de hemşerilerinin kendisini dikkatle takip ettiğini o programda da tamamı dolu olan bir salona konser verdiğini hatırlatan Uğurlu piyanonun batı enstrümanı olarak görülmesini eleştirdi. “Piyanonun doğusu batısı yok, önemli olan o enstrümanı çalandır” diyen Uğurlu, “Demek ki bir Konyalı da böyle piyano çalabiliyormuş” dedi.

Programı organize eden Necmettin Erbakan Üniversitesi, Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür eden Uğurlu, Konyalılarla bir kez daha bir arada olmanın kendisini hayli mutlu ettiğini vurguladı.

PİYANO VUSLATI”

Hz. Mevlana’nın 742. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri’nin gerçekleştirildiği dönemde memleketi Konya’da“Horasan’dan Anadolu’ya Sevgi Yansımaları: Anadolu Erenleri” temalı piyano resitali vermenin kendisi için ayrıca önemli olduğunu ifade eden dünyaca ünlü sanatçı Tuluyhan Uğurlu, 850. ölüm yıldönümünde Hoca Ahmet Yesevi anısına yazdığı eserini tamamladığı dönemde NEÜ tarafından bu program teklifinin gelmesi ve bu eserini ilk kez Konya’da sanatseverlerin beğenisine sunacak olmaktan dolayı tarifi mümkün olmayan bir mutluluk yaşadığını kaydetti.

Programın sonunda NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay tarafından Uğurlu’ya teşekkür plaketi ve çiçek takdim edildi.

Burada kısa bir konuşma yapan Başkan Altay, Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi kapsamında Konyalı bir değerin Konyalılarla böyle bir temayla buluşmasının çok önemli olduğunu belirtti.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker de Tuluyhan Uğurlu’yu daha önce de dinlediğini ancak Konya’da dinlemesinin kendisini ayrıca mutlu ettiğini kaydetti. Konser temasının önemine de dikkat çeken Rektör Şeker, Uğurlu’ya kendilerini kırmadığı ve Konya’da Hz. Mevlana’nın 742. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri’nin devam ettiği zamanda bu muhteşem konseri verdiği için teşekkür etti.

Resitalin sonunda salondakilerin ilgisine kayıtsız kalmayan Uğurlu izleyicilerin arasına girdi herkesi tek tek selamlayarak, hayranlarıyla fotoğraf çektirdi.

TULUYHAN UĞURLU BİYOGRAFİ

Konya Taşkentli şair Halim Uğurlu’nun oğlu olan Tuluyhan Uğurlu’nun müzikteki yeteneği dört yaşında keşfedildi ve aynı yıl İstanbul Belediye Konservatuarı piyano bölümüne başladı. 7 yaşındayken Harika Çocuklar Sınavını kazanarak yurt dışında yüksek müzik eğitimi yapmaya hak kazanan Uğurlu, lise ve konservatuarın ardından eğitimini Viyana Müzik Akademisi’nde tamamladı. Go With God ve Kutsal Kitaplardan Ayetler isimli İlk iki albümünde hayranı olduğu Bach’dan esinlenerek inanç konularına eğildi. 1996’da Türkiye’de İstanbul Kanatlarımın Altında film müziği ile öne çıkan sanatçı, Cumhuriyetin 75. yıl kutlamaları için Mustafa Kemal Atatürk ve Güneşin Askerleri ve büyük depremin ardından Şehrin Gözyaşları isimli eserlerini besteleyerek bunları albüm haline getirdi. Piyano eserlerini Beyazıt’ta Zaman isimli albümde toplayan Uğurlu, aynıdönemde Senfoni Türk ’ü tamamladı. Bu eserinde senfoni orkestrası, mehter takımı, Türk Müziği enstrümanları ve piyanoyu bir arada kullanarak, Türk Klasik Müziğinde bir ilke imza attı. 2006 yılında İstanbul için yazdığı eserlerden oluşan Dünya Başkenti İstanbul ve Akdeniz kültürünü desteklemek amacıyla Akdeniz isimli bir albüm çıkardı. Sanatçı, Dünya Başkenti İstanbul’ un devamı niteliğinde olan Sonsuza Kadar İstanbul adlı son albümünde ise eserleriyle, âşık olduğu kentin dünü, bugünü ve geleceğini yorumluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.