Turizm geliştirilmeli

Turizm geliştirilmeli
İl Genel Meclisi’nde Konya’nın turizm potansiyelinin geliştirilmesi için yapılması gerekenler ele aldı

Konya İl Genel Meclisi, yılın son toplantılarında turizm konusunu masaya yatırdı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ercan Uslu’nun, belediyenin yaptığı envanter çalışmaları hakkında bilgilendirme sunumu yaptığı toplantıda, Konya turizminin canlandırılması ve tarihi eserlerin tanıtılabilmesi için ortak çalışma kararı alındı.
Konya İl Genel Meclisi, Aralık ayı toplantılarının üçüncü birleşiminde Konya’daki turizm ve kültürel değerleri görüştü. İlk olarak komisyon raporlarının müzakereye açıldığı birleşimde, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ercan Uslu, “Konya’daki Kültür Değerleri” konulu bir sunum yaptı. Sürdürdükleri turizm envanteri çalışmaları hakkında bilgi veren Uslu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile yaptıkları araştırma ve görüşmelerden sonra Konya’nın destinasyonlarını (duraklarını) belirlediklerini, çalışmalarını buna göre ilerlettiklerini kaydetti.
Uslu şunları söyledi: “Yurtdışında faaliyet gösteren Konyalı bir turizmci ile yaptığımız görüşmeden sonra turizm envanteri çıkarmaya başladık. Envanterde ilk destinasyonumuz Çatalhöyük oldu. 2. durağımız; başka hiçbir yerde olmayan Kilistra çıktı karşımıza. 3. durağımız Sille, 4. durağımız ise Kubadabad Yerleşkesi oldu. Sadece saray olarak anılan Kubadabad 36 kampustan oluşan büyük bir yerleşke. Mevlana Müzesi kadar turizm potansiyeli var. 5. destinasyonumuz medeniyetimizin en büyük gökdelenlerinden biri olan Mevlana Müzesi. Mevlana, Konya’nın tanıtımının çok üzerinde, İslamofobiye karşı, İslam’ın doğru anlaşılması için doğru bir kapı. Bunun için Mevlana Hazretleri ile ilgili çalışma yapmak da boynumuzun borcu. Diğer bir durağımız Alaeddin Camii. Konya’ya gelen turist, günün sonunda Kapadokya’ya ya da Antalya’ya gidiyor. Bu işin turizm yanı. Bir de kültürel yanı var ki, Konya 11 medeniyete ev sahipliği yapmış 9400 yıllık bir şehir. Bu kültürü dünyaya daha iyi tanıtmak için Konya’daki bütün kurumlar işbirliğiyle hareket etmek zorundayız. Önümüze bir hedef koyarak, mesela 2014’ü Konya’nın kuruluşunun 9400. yılı ilan etsek ve bu 4 yıllık süre içinde de İl Özel İdaresi ve Belediye ortak çalışarak, Çatalhöyük, Kilistra ve Kubadabad’ın yollarını yapsak turizm ve kültür varlıklarımızı daha iyi tanıtabiliriz. Örneğin Kubadabad’da yapılan kazılar için yeterli kaynak verilmiyor. Bu nedenle de kazı çalışmaları 30 yıldır sürüyor. En azından ilk iki sarayın yapılmasıyla adım atmak lazım. Önümüze 4 yıllık hedef koyarsak, bütün kurumlar birlikte çalışırsak, lokantalardaki hijyen sorununu çözer ve esnafı da bu işin içine sokarsak 9400 yıllık bu şehri hak ettiği gibi tanıtabiliri.”
Konya İl Genel Meclisi’nin turizm ve kültür alanında önemli adımlar attığını dile getiren İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi ise Meclis’in her zaman işbirliği içinde çalıştığını, Konya turizminin canlanması için yapılacak bu çalışmada da her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi.
Meclis ihtisas komisyonlarının Kubadabad Sarayı’na giden yolu, yol ağına almak ve Kilistra yolunun açılması için çalıştığına dikkat çeken Selvi, bu çalışmaların Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla yapılması halinde daha fazla verim alınacağını bildirdi. Kilistra, Eflatunpınarı, Yerköprü Şelalesi gibi yerleri yatırım programına aldıklarını kaydeden Selvi, “Bir araya gelip, ortak akılla çalıştığımız zaman yapamayacağımız hizmet yok” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.