Uygulamalı eğitim

Uygulamalı eğitim
Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, öğrencilerin klinik öncesi pratik eğitim yapabilmeleri ve hasta korkusunu yenebilmeleri amacıyla Avrupa Birliği standartlarında oluşturduğu Fantom Laboratuarı’nda uygulamalı eğitim veriyor.

 Nitelikli diş hekimi yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Ataoğlu, öğrencilerin hasta ine geçmeden önce uzun süreli uygulamalı eğitim alarak, fantom maketler üzerinde kendilerini yetiştirme fırsatı bulduklarını söyledi.

 

  HER TÜRLÜ TEDAVİ UYGULANABİLİYOR

 

Yetişkin bir insanın ağız yapısı gibi açılıp kapanabilen, normal ölçülerde dişler ve yanaklara sahip olan fantom maketlerin, diş hliğine aday öğrenciler için ideal bir imkanı sağladığını söyleyen Prof. Dr. Ataoğlu, “Diş hekimliği öğrencilerinin ideal çalışma pozisyonları ve yöntemlerini gerçeğe en uygun şekilde öğrenmeleri, fantomlar aracılığıyla olmaktadır. Fakültemizde 2005 yılında kurduğumuz ve tanesi 5 bin TL’yi bulan 34 fantom kafa simülatörü bulunmaktadır. Diş hi adayı öğrencilerimiz, öğretim üyeleri nezaretinde fantomlar üzerinde çalışarak, hasta korkusunu üzerinden atıp, ağrısız diş çekme, protez ölçümü, kanal, dolgu tedavileri başta olmak üzere her türlü diş tedavisi ve bakımını uygulamalı olarak yapabiliyor. Öğrencilerimizin 3’üncü sınıfta fantom laboratuarında haftada 16 saat eğitim alma zorunluluğu bulunmaktadır. Bu eğitimin ardından 4’üncü ve 5’inci sınıflarda klinik eğitimine başlayan öğrencilerimiz, hasta tedavisine geçebiliyor.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.