Sevilen isim Uzman Dr. Ercan Kara'nın büyük azmi

Sevilen isim Uzman Dr. Ercan Kara'nın büyük azmi
Uzman Dr. Ercan Kara, 2000’li yıllarda aile hekimi olarak geldiği Eskil’de mesleki bilgisinin yanı sıra içten tavırları, mütevazılığı ve insan odaklı yaklaşımla gönüllerde yer etti.

Bir süre Eskil’den ayrılan Van’da görev yapmasının ardından emekli olup, yeniden Eskil’e dönerek poliklinik açan Kara’ya Eskil’in yanı sıra Sultanhanı, Cihanbeyli, Altınekin ve Obruk bölgesinden de bir çok hasta şifa bulmak adına Eskil’e geliyorlar!
Ercan Kara’yı farklı klan önemli bir hususta hiç şüphesiz onun azmi!
İstanbul’da Nişantaşı Üniversitesi’nde Kayropraktik* Bölümü’nde yüksek lisans yapan Dr. Kara, kar kış demeden haftanın 2 günü; Eskil-İstanbul arasında mekik dokuyor. Her hafta ‘Bilim yolunda’ 3 Bin 600 KM yolculuk yapan Kara, Eskilli hastalarını da ihmal etmiyor.
Uzm. Dr. Kara, pazartesi ve Perşembe günleri sabahın ilk saatlerinde arabasıyla Eskil’den Konya havaalanına oradan da uçakla İstanbul’a gidip geliyor ve arabasıyla yeniden Eskil’e geliyor. Kara, bazen zorlu hava şartlarında olmak üzere bu yorucu ve zahmetli yolculuğunun yanı sıra Eskil’de muayenehanesinde hizmet veriyor.
Yol hikayelerini zaman zaman sosyal medya hesabından da paylaşan Kara’nın yoğun sis, buzlanma, kar yağışı gibi zorlu kış şartları bu paylaşılan macera dolu yolların ana teması olabiliyor. En son İstanbul yolculuğunda yoğun sisten dolayı uçak seferlerinin iptal edilmesi ile birlikte; İstanbul’dan Ankara’ya uçakla; oradan da hızlı trenle Konya’ya, Konya’dan Eskil’e de özel arabasıyla gelen Kara, bu tür yaşadığı zorluklara rağmen azminden hiçbir şey kaybetmiyor.
Mücadelesi ve çalışkanlığıyla gençlere örnek olan Kara, “Eskil’de muayenehanenin yanı sıra, haftada 2 gün İstanbul’a yüksek lisans eğitimi için gidip geliyorum. Burada kayropratik alanında mastır yapıyorum. Kayropratiğe kısaca bütüncül ve doğal tıp yaklaşımları içinde bir alan diye biliriz. Bir örnek verecek olursak, kulak çınlaması omurga tedavisiyle mümkün olabiliyor. Ülkemizde yeni yeni uygulanmaya başlanan bu model, Avrupa’da çok yaygın bir tedavi yöntemi ve sosyal güvenlik kurumunca tedavisi karşılanıyor. Ben de geçen yıl kök hücre tedavisi ve yenileyici tıp alanlarında eğitim aldım. Kayropratik, bu alanları tamamlayıcı bir unsur olarak görüyorum ve o nedenle de alanla ilgili eğitime devam ediyorum.” Diye konuştu.

*Kayropraktik Tedavisi Ne İşe Yarar?
Kayropraktik tedavi özellikle kronik ağrılar için başvurulabilen bir tamamlayıcı tedavi yöntemidir. Kayropraksi, vücudun kendi kendini iyileştirebilme yeteneğine odaklanır. Sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz de önerilir. Kayropraktik tedavisi ile kas-sinir-iskelet sisteminin performans yeteneği geliştirilir, omurga dengelenir ve eklem hareket açıklığı arttırılır. Kayropraktik uzmanlarına göre, bu sayede vücuttaki diğer sistemlerin işleyişi gelişir.
Ağrılar kişinin günlük yaşam aktivitelerini olumsuz etkiler. Kayropraktik tedavide, ağrıların kaynağı tespit edilerek kas ve kemik ağrıları azaltılır, böylece yaşam kalitesi yükseltilebilir. Genel iyilik hali sağlanabilir.
Tıp dünyasında kayropraktik tedavinin böyle faydalarının ispatlanmadığını savunan bir görüş de mevcut.
Kayropraktik tedaviden sağlanabilecek faydalar şöyle sıralanabilir:
• Migren ve boyun kaynaklı baş ağrılarını azaltabilir.
• Duruş (postür) bozukluğunuzu düzeltebilir.
• Ağrılarınızı azaltabilir. Omurga ve diğer eklemler haraketliliğini iyileştirebilir.
Kayropraktik Tedavi Kimlere Uygulanır?
Kayropraktik tedavisi omurgaya odaklanırken buna bağlı olarak kaslar, sinirler ve eklemlerdeki ağrıları azaltmayı amaçlar. Aşağıdaki ağrılardan muzdarip olanlar için uygulanır:
• Sırt ağrısı
• Boyu ağrısı
• Omuz ağrısı
• Dirsek ağrısı
• Baş ağrısı
• Bacak ağrısı
• Kol ağrısı
• Tekrarlayan stres ve normal gündelik aktiviteler nedeniyle zorlanma ve burkulmalar
• Siyatik
• Omuz, sırt ve boyundaki hareket kısıtlılığı.

412428192-210873665408063-7862169862081654609-n.jpg

553d78ad-be14-4280-99e9-8256a510896c.jpg

412428192-210873665408063-7862169862081654609-n-001.jpg


haberfark.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.