Yunus Emre Kuran Kursu dualarla açıldı!

Yunus Emre Kuran Kursu dualarla açıldı!
Selçuklu’nun Bosna Hersek Mahallesi’nde yer alan Kur'an kursu düzenlenen açılış töreninde dualarla hizmete girdi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Yunus Emre Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmail Doğru, Bosna Hersek Mahallesi’nin 100 bini aşan nüfusuyla birçok ilden daha kalabalık olduğuna dikkat çekti.

Öğrencilerin bu bölgede yoğun olmasına rağmen kız Kur’an kurslarında eksikliğin olduğunu ifade eden Doğru, “Bu açığı kapatman amacıyla kurs inşaatının yapılmasına karar verilmiştir. Birçok gönüllünün desteğiyle şu anda faaliyete geçti. Kursumuz 600 kişiye hizmet verecek kapasitedir. 3 yaşındaki bir çocuğumuz dahi kursumuza başvurabilir. Bu yıl yaz kurslarında öğrencilerimize eğitim verdik. Bundna sonra da İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin kursumuzdan yıl boyunca istifade etmeleri amaçlanmaktadır” dedi.

2-3.20140927110808.jpg


KUR'AN EĞİTİMİ YASAKTI
İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar ise, 70 yıl önce Türkiye’de Kur’an eğitiminin yasaklandığını ve Kur’an’ı öğrenmek isteyenlerin cezalandırıldığını söyledi. Akpınar, “Samanlıklarda, kuytu yerlerde, dağ başlarında Kur’an eğitiminin verilmeye çalışıldığı yıllardı. O günlerden bugünlere geldik Allah’a şükür. Daha 15 yıl önce 12 yaşından küçük çocukların Kur’an eğitimine yasak getirildiği Kur’an kurslarının adeta kapatılması konumuna geldiği, Kur’an kurslarıyla ilgilenen, o kurslarda görev yapanların horlandığı dönemler Allah’a hamdolsun geride kaldı. İnsanlarımız artık şunu anladı. Kur’an eğitimi alan insandan karıncaya bile zarar gelmez. Bunu artık anlıyoruz. Onun için bu nimetlerin farkında olup şüketmemiz gerekiyor. Binanın çok güzel olmasına rağmen içinin doldurulmadığı takdirde bunun bir anlamı olmaz. İçi de dolursa imanın gereğini yerine getirmiş oluruz. Artık hepimize görev düşüyor. Bu binaların içersini doul dolu getirmemiz gerekiyor. Okuldan mezun olunca tekrar o okula gidemeyiz. Bu merkezler ise hem ahiret hem dünyanın okuludur. Diplomayı alsak da mezun olsak da iletişimi asla kesmemeliyiz. Her kesimden insamıza hitap eden merkezlerdir” diye konuştu.
KUR’AN ÖĞRENMELİYİZ
Diyanet İşleri Başkanlığı’na görevlendirilen İl eski Müftüsü Şükrü Özbuğday da, Kurban Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını dilyerek şunları söyledi: “Bugün Müslüman bir ülke olan Türkiye’de Müslüman oranı yüzde 99,9’dur ama Kur’an-ı Kerim’i okumasını bilenlerin oranı sadece yüzde 41’dir. Bu gerçekten düşündürücü ve üzüntü vericidir. Onun için Müslümanlar olarak bu rakamı mutlaka yukarıya çekmeliyiz. Madem ki Müslüman oranı bu kadar fazla, Kur’an’ı da bilenlerin sayısı o kadar olmalıdır. Son yıllarda özellikle hayırseverlerin desteğiyle önemli çalışmalar yapıldı. Şu anda Kur’an-ı Kerim’i öğrenmenin önünde hiçbir engel kalmadı. Bu binamızda da emeği olan herkesten Allah razı olsun.” Açılışa katılan Milletvekili İlhan Yerlikaya ise, Hz. Peygamber’in, “En hayırlımız, Kur’an’ı öğreten ve öğretendir” sözünü hatırlatarak, “Eğitime yardım en büyük hayırlardan biridir. Geri dönüşleri oldukça olumludur. Bu yatırımları yapmak en iyi hizmet olarak tarihe geçecektir” dedi. Protokol konuşmalarının ardından dualar eşliğinde kurdele kesilerek kursun açılışı gerçekleşti.
MEHMET AKİF SÜTÇÜ - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.