Zeki Oğuz adına fotoğraf yarışması düzenlendi

Zeki Oğuz adına fotoğraf  yarışması düzenlendi
Merhum Zeki Oğuz adına düzenlenen Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren isimler belli oldu. Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri Murat Paşa Belediyesi ASSİM Merkezi’nde düzenlenecek törenle verilecek.

Antalya’ da 1994 yılından beri varlığını sürdüren ve bu yıl 30. kuruluş yılını kutlayan “Yörükler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği” tarafından geleneksel Yörük Türkmen kültürünü tanıtmak ve bu kültürün zenginliğini yansıtmak amacıyla “Zeki Oğuz Fotoğraf Yarışması” düzenlendi. Çocukluğundan gelen gezme tutkusunu fotoğraf ve yazılarıyla birleştiren hem gazeteci hem fotoğrafçı hem de yazar kimliğiyle özellikle Yörük kültürüne ilişkin fotoğraflara ve birçok esere imza atan Zeki Oğuz adına gerçekleştirildi. Yarışmaya Türkiye’nin dört bir yanından fotoğrafçılar katılım sağladı. Yarışmada 53 fotoğrafçı tarafından gönderilen 154 fotoğraf yer aldı. Yörüklerin özgün yaşam tarzını, doğayla olan ilişkilerini, misafirperverliklerini, giyim kuşamlarını ve geleneksel yaşam pratiklerini estetik bir gözle yakalayan fotoğraflar yer aldı. Yörük Türkmen göç ve çadırlarda yayla hayatına, keçi sürülerinden dokuma halılarına kadar pek çok öğe fotoğraflarda hayat buldu.

juri.jpg

YARIŞMAYA 53 FOTOĞRAF SANATÇISI KATILDI

Yarışmaya katılan 53 fotoğrafçı tarafından gönderilen 154 fotoğraf, 4 Ekim 2024 tarihinde Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Toplantı Salonunda toplanan jüri tarafından değerlendirildi. Yarışmada ilk üç sırada yer alan katılımcılara ve mansiyon alan üç yarışmacıya ödülleri Derneğin Kuruluşunun 30 Yılı Kutlama Etkinliği kapsamında konferansların da yer aldığı törende 30 Ekim 2024 tarihinde Muratpaşa Belediyesi ASSİM Merkezinde (Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi) sunulacak. Törende dereceye giren 6 fotoğtaf ve sergilenmeye değer görülen 20 fotoğraf, açılacak sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunulmak üzere sergilenecek.

zeki-oguz-foto.jpg

YARIŞMADA GÖREV ALAN JÜRİ ÜYELERİ

Güzel Sanatlar Fakultesi Fotoğraf Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nafia Özdemir Hanyaloğlu Jüri Başkanlığını yaptılar ve Yarışma Jüri kurulunda Antalya Fotoğrafçılar ve Sinema Amatörleri Derneği Başkanı Mehmet Boyacı, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı İdris Taş, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi ve Yarışma düzenleme ve danışma kurulu üyesi Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş, Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Ali Eroğlu, Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. İbrahim Bakır fotoğraf sanatçısı Mustafa Gümüş, HOY-DER Yönetim Kurulu Başkanı Kutay Koyak, Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr.Mevlüt Gülmez, Muratpaşa Belediyesi Kültür Müdürü Gülnur Karaarslan, Yörük İl Beyi Mustafa Acarbulut, Yörük Obaları Program Yapımcısı Ramazan Kıvrak, Antalya Tahtacılar Derneği Başkanı Özgür Çamlıdağ, Fotoğraf Sanatçısı Şafak Çakır, Fotoğraf Sanatçısı İrfan Çakır, Fotoğraf Sanatçısı Üzeyir Dalkıran, Bayburtlular Derneği Başkanı Veysel Durmuş yer aldı.

YARIŞMADA ÖDÜL ALAN İSİMLER

Yarışmada Muzaffer Murat İlhan birinci, Serpil Özbek ikinci, Hasan Güzel üçüncü oldu. İbrahim Adak, Ender Bayındır, Abdurrahman Çetin mansiyon ödülü almaya kazandı. 30. Yıl Kutlama ve Ödül Töreni etkinliği 30 Ekim 2024 tarihinde saat 17.30’de Muratpaşa Belediyesi ASSİM Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte gerçekleştirilecek.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.