Anlatmak değil, Yaşamak Lazım
Gerçekten Çanakkale ruhu anlatılmaz, anlatılamaz yaşamak lazım. Ecdadımızın verdiği eşsiz mücadelenin içinde kendinizi hissetmeniz lazım. Oluk oluk akan kanın kokusunu burnunuzda hissetmemiz lazım ki bu vatanın kıymetini anlayabilelim.
Geçtiğimiz haftasonu Mustafa Sanlav hocamızın davetiyle 18 Mart şehitleri anma gününde, Necmettin Halil Onan'ın “Bir Devrin Battığı Yerdir” diye tasvir ettiği Çanakkaledeydik.
Öyle diyor Ahmet Belgemen amca TRT'ye verdiği ifadesinde. “İyi ki gelmişim, Yaşım altmışbeşdi, elli beş yaşına indim. On yaş gençleştim”
Geçtiğimiz hafta Umre'den dönen abilerimizin ve eşlerininde aralarında bulunduğu, 45 kişilik bir gurup ecdadımızın yaşadığı dillere destan eşsiz mücadelenin sergilendiği toprakları ziyaret ettik. Beş dakika önce vurduğu düşman askerinin yaralandığını görünce “acaba yaşar mı ?” umuduyla yarasını saran, ona yardım ederek dünyaya insanlık dersi veren, Bingöl'den Artvin'e, Edirne'den Antalya'ya yurdun dört bir yanından gelerek kurtuluş destanı yazan bir ecdadı ziyaret ettik. Başında söylemiştik ya “anlatmak değil yaşamak lazım” diye. Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşayan her vatandaşın o toprakları görmesi lazım ki bu vatan için ölene kadar mücadele edebilsin.
Emperyalist güçlerin tabiri yerindeyse gazına gelerek,” Türk askerine, Türk polisine kurşun sıkan, vatan hainlerinin” zamanında dedelerinin bu toprak için verdiği mücadeleyi yakından görmeleri lazım. O zaman bu devletin kıymeti anlanabilir.
Okullarımızda öğrencilerimiz Çanakkale ve Şehitlerini okuyorlar. Fakat hiç biri o ruhu içinde hissedemiyor. Öyle ki ziyarete gelen yüzlerce kişinin göz yaşı içinde ziyaret yaptıklarına tanıklık etmeleri gerekir. İşte o zaman Çanakkale ruhunu içlerinde hissetmeleri mümkün olacaktır. Eğer bu topraklarda rahatça gezebiliyorsak bunu ecdadımıza borçluyuz. Ruhları ŞAD olsun
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.