ASÜ, Geleceği Parlak Bir Üniversitedir
Üniversiteye kurulması planlanan fakülteler, Üniversite yerleşkesi içerisinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Acar, Üniversite Senatosu'nun veterinerlik, mimarlık ve tasarım, iletişim ile ilahiyat fakülteleri açılması için karar aldığını ifade etti.
Rektör Acar, yeni fakülteler için YÖK'e müracaat edileceğini, olumlu cevap alınması durumunda ASÜ'deki toplam fakülte sayısının 8 olacağını söyledi. ASÜ'ye 2 yeni yüksek okul daha kurulacağını, tıp fakültesi konusunda da çalışmaların sürdüğünü bildiren Acar, tıkanan noktaların tespit edileceği ve çözüm için dosyanın yeniden ele alınacağı bildirdi.
Üniversite - Sanayi İşbirliği Koordinasyon Merkezi (ÜSAKMER) ve Tekno-Kent'in alt yapısı konumunda olan Teknoloji Merkezi'nin (TEKMER) açılışının yapılacağını da dile getiren Acar, şunları kaydetti: 'Üniversitenin sanayiye katkı yapma ve proje geliştirme kapasitesi ÜSAKMER ile artacak. Aksaray'da iş yapan sanayici ve esnafın fikrini uygulanabilir hale getirmek adına bu merkez çok önemlidir. Yakında bu merkezi TEKMER'in açılışı ile birlikte gerçekleştireceğiz. TEKMER Aksaray'da kurmak istediğimiz Tekno-Kent'in ilk ayağıdır. Farklı Üniversite ve kalkınma ajansları ile temas halindeyiz. Bunun için önce alt yapı hazırlamak gerekiyor. TEKMER bu işin alt yapısıdır. Hazırlıkları yaptık, yer tahsis ettik, izinleri alma aşamasındayız. Hazırlıkların ardından bu iki merkez aynı anda faaliyete geçecek."
Yerleşke içindeki çarşı ve alışveriş merkezi inşaatının bitmek üzere olduğunu Mart-Nisan ayı içinde açılışının yapılabileceğini belirten Acar, yine yerleşke içindeki Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) binasının da dönem sonuna tamamlanacağını söyledi. Kapalı Yüzme Havuzu inşaatı ve Kampüs Cami inşaatının da devam ettiğini anlatan Acar, cami inşaatının yüzde 50 seviyelerine geldiğini belirterek hayırseverlerden destek beklediklerini belirtti.
Merkezi derslikler ve amfi inşaatı tamamlandığında ortak dersler verilebileceğini ve konferansların daha rahat yapılabileceğini anlatan Acar, "ASÜ geleceği parlak bir üniversitedir. Emsalleri içinde 1 numara, tüm üniversiteler arasında ise ilk 20'ye girme amacındayız. El birliği içinde bunları başaracağımıza inanıyorum" dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.