Baharda çocuğunuzun beslenmesine dikkat
Bu şikayetler yetişkinlerde olduğu kadar çocuklarda da görülebilmektedir. Çocuğun okuldaki başarısını dahi olumsuz bir şekilde etkileyebilecek bu gibi rahatsızlıkların önüne beslenme alışkanlıklarını değiştirerek geçmek mümkün olabilmektedir. Çocuğun daha halsiz, yorgun ve sinirli olmasına neden olan yanlış beslenme alışkanlıklarını düzeltmek için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır.
Yorgunluğu ortadan kaldırmak için beslenmede en etkili vitamin, C vitamini
Sebze ve meyveler C vitamini açısından zengin besinlerdir. Bu nedenle çocukların taze sebze ve meyve tüketmelerini sağlamak gerekmektedir. Ara öğünlerde çocuklara; şekerleme, pasta, bisküvi yerine taze meyveler, ana öğünlerde de salata yedirilmeli .
Beyin performansı için en önemli öğün olan kahvaltıyı çocuklar kesinlikle atlamamalı
Sıvı alımının artırılmasına özen gösterin. Ayran, süt, taze sıkılmış meyve suyu tercih edilmesi gereken sıvılardır. Gazlı, şekerli içecekler, hazır yoğunlaştırılmış şekerli meyve suları, gazozlar mümkün olduğunca az sıklıkta tüketilmelidir. Çocuklar için en sağlıklı içecek sudur. Gazlı ve şekerli içecekler yerine çocukların bol bol su içmeleri sağlanmalı.
Beyaz ekmek yerine çavdar ekmeği
Her yaşta olduğu gibi ekmek tüketimi çocukluk çağından itibaren dikkat edilmesi gereken bir konudur. Beyaz rafine edilmiş besinler yerine tam buğday, çavdar, kepek gibi rafine edilmemiş tahıllar tercih edilmeli.
Geç vakitte yenen pilav ve makarna tembelleştirir
"Nasıl olsa daha çocuk istediği saatte istediğini yesin" diye kesinlikle düşünmeyin. Çocukların da diğer yetişkinler gibi geç saatlerde ağır ve yağlı yemek yememesine özen gösterilmelidir. Geç saatlerde karnı acıkan çocuğa hafif besinler verilmelidir. Özellikle fazla yağlı karbonhidratlar tüketmek ( pilav, makarna, pasta, börek vs. ) çocuklardaki uyuşukluk halini artırır. Çocuğunuzu giderek tembelleşebilir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.