'Çarpık Bacak' Alçıyla Tedavi Edilebiliyor
Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanlığı, Konya ve çevre illerdeki hastanelerde çalışan ortopedistlere yönelik, bebeklerde görülen doğuştan çarpık ayak hastalığının tedavi yöntemlerine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi. Başhekimlik Salonu’ndaki toplantıya Dekan Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, öğretim üyeleri ve konuk hekimler katıldı.
Bebeklerin çeşitli faktörlerden dolayı çarpık ayaklı doğabildiğini belirten Doç. Dr. Şenaran, “Anne karnında bebeğin çarpık ayaklı olduğunu tespit etmek mümkün. Ailelerin böyle bir durumda panik yapmaması gerekir. Alçılama yöntemi ile bebeklerimizi büyük ameliyatlara gerek kalmadan tedavi edebiliyoruz. Küçük müdahalelerle ve alçılama yöntemiyle ayaklar tüm fonksiyonlarını yerine getirebilecek şekilde düzeliyor. Ülkemizde pek çok hastanede uygulanan bu yöntem sayesinde bebeklerimiz 2.5 ay gibi kısa bir sürede sağlığına kavuşuyor. Ancak bu konuda ailelerin bebeklerini erken yaşlarda doktora götürmesi çok önemli.Geç kalan müdahale, tedaviyi de zorlaştırıyor.” dedi. Doç. Şenaran, hastalığın kalça çıkığı gibi bebeklerde binde 1 dolaylarında görüldüğünü de sözlerine ekledi.
Toplantıda Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi’nin gelişim sürecine ilişkin bilgi veren Dekan Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut ise “Çeşitli branşlarda bilimsel toplantılar yaparak, Konya ve çevre hastanelerdeki hekimlerimizi bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bugün itibariyle 80’e yakın akademik kadromuz var. Henüz 240 yatakla hizmet veriyoruz. Amacımız kadromuzu daha da güçlendirerek, gelişim sürecimizi en kısa sürede tamamlamak.” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.