Cinsel sorunlar aile huzurunuzu bozmasın
Uzmanlar, özellikle yeni evli çiftlerde görülen bazı cinsel bozuklukların tedavi edilmemesi durumunda boşanmalara kadar gidebilen süreçler yaşanabildiğini, fiziksel olmayan cinsel sorunların bir psikolog desteğiyle rahatça aşılabileceğini belirtiyor.
Medicana Konya Hastanesi’nden Psikolog Ebru Soydaş, cinsel sorunların toplumda sık görülen durumlardan olduğunu belirterek, "Özellikle kadınlarda vajinusmus rahatsızlığı sık görülüyor. Vajinusmus, kadının kendini, kaslarını istem dışı kasması nedeniyle cinsel birleşmenin imkansız hale gelmesi, ya da ağrılı cinsel birleşme olmasına durumuna diyoruz. Ortalama her 10 kadından biri bu durumla karşı karşıya kalabiliyor. Bunun tedavisi çok kolaydır, hatta cinsel bozukluklar arasında en kolay tedavisi olan rahatsızlıktır. Ama insanlarımız bunu bilmediği için maalesef bu durum boşanmalara kadar gidebiliyor. Bunun sebebi fiziksel değilse biz tedavi edebiliyoruz. Cinsel terapi ile çift olarak gelindiğinde ortalama 11 seansta bunun çözümünü sunuyoruz. Cinsel isteksizlik de kadınlarda sık görülen sorunlardandır. Bunun sonunda da evliliklerde çatışmalar, iletişim problemleri, aldatma ve yine boşanmalara kadar gidebilir. Bunun tedavisi de çift olarak gelindiğinde mümkündür” dedi.
Erkeklerde yaşanan cinsel sorunlara da değinen Soydaş, "Erkeklerde halk dilindeki adıyla erken boşalma, prematür ejakülasyon dediğimiz durumlarla da çok karşılaşıyoruz. Yani cinsel birleşme olmadan hemen önce kişinin istediği süre dışında kontrolsüz bir biçimde boşalması durumuna prematür ejakülasyon diyoruz. Özellikle erkeklerde yüzde 70 oranında görülebiliyor. Bunun yanında erkelerde halk dilinde sertleşme bozukluğu adı verilen erektil disfonksiyon olma durumu var. Yeterli derecede uyaran olmasına rağmen yeterli derecede sertliğe ulaşamama ya da bu sertliği sürdürememe durumu olabiliyor. Yine bu rahatsızlıklar da çift olarak gelindiğinde ortalama 10-11 seansta kontrol altına alınabilen durumlardır. Öncelikle bu durumu fiziksel bir sebepten mi kaynaklanıyor ya da psikolojik kökenli mi onu araştırmak lazım. Eğer sorun tamamen psikolojikse bunun tedavisi mümkün” şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.