Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Eskil Meslek Yüksek Okulu!

Eskil Meslek Yüksek Okulu!

Eskil Meslek Yüksek Okulu nihayet açıldı. Geçen haftalarda Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Yusuf Şahin Eskil ziyareti, akabinde bu hafta içerisinde Eskil ekibinin Sayın Rektörü ziyareti ile Eskil Meslek Yüksekokulunun eğitime gelecek yıl başlaması kesinleşmiş oldu.

Eskil’in Yüksekokul sevdası uzun yıllara dayanır. Ciddi anlamda çalışmalar ise  2010 yılında başladı.  Bir yerleşim yerinde Yüksekokulun açılabilmesi için en önemli unsurlardan bir Sosyal Yaşam Başkan Alçay döneminde eskilde ilk önce sosyal yaşam alanları oluşturmak ile başladı. Gelinen noktada Eskil’de sosyal yaşam alanları giderek artış göstermektedir.

Konya’nın 1000 üzerinde öğrencisi olan 2 ilçesinde eğitim verdim bunlardan 2 ilçede Eskilden küçük inanır mısınız 1 tanesinde yiyeceğim yemeği Konya’dan götürmek zorunda kalıyordum. Kısaca düzenli yemek yiyebileceğimiz lokanta bile yoktu. Eskil’e baktığımızda her türlü lezzeti tadabileceğimiz canlı alabalık, lokantalar, döner salonları, tatlı salonları bulunmaktadır.

Ama bunların dışında öğrenci için sosyal çevre çok önemlidir. Eskil’de son yıllarda yapılan çalışmaları birçoğu sosyal yaşama yönelik çalışmalardır. Bunları Eskil kısa sürede yaptı hatta halkta bu sosyal yaşama ayak uydurdu.

Eskil’de sosyal yaşam ile ilgili çalışmalara kısaca değinecek olursak!

İlk olarak düğün salonu ile başladı. Koskoca ilçenin bir düğün salonu yoktu. Bu eksik en kısa sürede giderildi. Şimdi bu düğün salonunda düğünler dışında faaliyetlerde yapılıyor. İkinci olarak ilçenin dört bir yanına yapılan parklar hem halk hem de açılacak yüksekokul açısından önem arz etmektedir. Halı sahalar, FİFA standartlarına uygun yapılan sentetik çim saha, kapalı spor salonunda sona gelindi. Bunlar benim şu an aklıma gelenle yapılan diğer çalışmalarda var tabi Eskil artık eski Eskil değil Ticaret hacmi bakımından Aksaray’ın en büyük ilçesi konumunda bulunmaktadır.

Bir yerleşim yerine Yüksekokul bölümü açmaktan çok tutundurmanın önemini anlamak gerekir.  İlçenin konumu, Ticari faaliyet alanı, en önemlisi öğrencinin staj yada uygulama alanı olan bir yer olması gerekir. Kısaca açılacak bölümün ilçede tutacağı bir bölüm olmalıdır.

Sonuç olarak haberfark.net yapılan bir haber ve geçen hafta benim yazdığım yazıda da bahsettiğim bölümlerden birisi laboratuvar ve hayvan sağlığı bölümü yakışır dedik. Eskil Belediyesi eski binasında gelecek yıl öğrenci alacağı açıklandı. Yüksekokul müdürlüğüne de Doç. Dr. İlker ÇAMKERTEN atandı. Sayın müdürümüze yeni görevinde başarılar diler inşallah Eskil’i hak ettiği yere getirir.

Buradan Eskil’e Yüksekokulun gelmesinde Başta Eskil Belediye Başkanı Sayın Niyazi Alçay ve Ekibine, Eski Kaymakamımız Sayın Fatih Okumuş Bey’e mevcut Kaymakamız Sayın Mustafa İlhan Bey’e Aksaray Üniversitesi Eskil Rektör’ü Sayın Mustafa Acar’a ve son olarak Yeni Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Yusuf Şahin ve ekibine ve Yüksekokulun Eskil’e gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Şimdi iş Eskil yüksekokul derneğinde umarım en kısa zamanda Eskil’e yakışır bir yüksekokul binası yapılır. Yeni bina ile de Eskil fakültesine kavuşur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Mustafa Bozdağ Arşivi