III. İklim Değişikliği ve Şehirlerin Geleceği Çalıştayı Başladı

III. İklim Değişikliği ve Şehirlerin Geleceği Çalıştayı Başladı
Konya Karbon Sertifikasyon ve Proje Geliştirme A.Ş. ile Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen "III. İklim Değişikliği ve Şehirlerin Geleceği” Çalıştayı, KTO Karatay Üniversitesi ev sahipliğinde başladı.

İklim değişikliğinin tüm yönleriyle ele alınması ve çözüm önerilerinin tartışılması amacıyla düzenlenen çalıştayda, özel çalışma gruplarının oluşturulması, sorunların tespit edilmesi ve hedeflerin belirlenmesi hedefleniyor. Çalıştayın çıktılarının kamuoyu, hükümet ve sivil toplum kuruluşları ile paylaşılması planlanıyor.

Açılışta İklim Değişikliğine Dikkat Çekildi

Çalıştayın açılış programına Konya Ticaret Odası ve KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Lütfi Can Başaran, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, Konya Karbon Sertifikasyon ve Proje Geliştirme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Karaca, Tarım ve Orman Bakanlığı Konya Toprak, Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Cihan Uzun ve Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Mahmut Sami Büker’in yanı sıra çok sayıda akademisyen, sivil toplum kuruluşu temsilcisi, özel sektör ve kamu kuruluşları katıldı.

Lütfi Can Başaran: “Konya’nın Sanayi ve İkiz Dönüşümde Öncü Olacağına İnanıyorum”

Çalıştayın açılış konuşmalarını yapan KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Lütfi Can Başaran, Konya’nın sanayi ve ikiz dönüşümde öncü olacağına inandığını belirterek, şehrin bütün dinamiklerinin iklim değişikliği ve şehirlerin geleceği konusunda birlikte çalışarak büyük bir katma değer sağlayabileceğini ifade etti.

Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç: “İklim Değişikliği Küresel Bir Krizdir”

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, iklim değişikliğinin artık sadece çevresel değil, ekonomik, sosyal ve kültürel boyutlarıyla da küresel bir kriz haline geldiğini vurgulayarak, üniversitelerin bu süreci yalnızca akademik çalışmalarla değil, topluma dokunan, çözüm önerileri sunan etkinliklerle desteklemeleri gerektiğini söyledi.

İsmail Hakkı Karaca: “Emisyon Azaltıcı Yedi Alan Üzerine Çalışacağız”

Konya Karbon Sertifikasyon ve Proje Geliştirme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Karaca, çalıştayda Birleşmiş Milletler’in de belirttiği emisyon azaltıcı yedi alanın altısına yönelik çalışmalar yapılacağını açıkladı. Ayrıca, şehre değer katacak fikir alışverişlerinin yapılacağı bu çalıştayın sonuçlarının tüm dünyaya fayda sağlamasını umduğunu belirtti.

Dr. Cihan Uzun: “Sektörlerin İş Birliği ile Çözümler Üretmeliyiz”

Tarım ve Orman Bakanlığı Konya Toprak, Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Cihan Uzun, sadece bilimsel çalışmalarla değil, tüm sektörlerin iş birliği ile çözümler üretmek gerektiğini ifade etti. Çalıştayın yerel ve ulusal düzeyde uygulanabilir politikaların belirlenmesine katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Doç. Dr. Mahmut Sami Büker: “İklim Değişikliği Çok Yönlü Bir Meseledir”

Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Mahmut Sami Büker, iklim değişikliğinin sadece çevresel değil, sosyal, ekonomik ve toplumsal boyutlarıyla ele alınması gerektiğini belirtti. Çalıştay süresince bilimsel verilerle saha deneyimlerinin bir araya getirileceğini ve uygulanabilir çözüm önerilerinin geliştirileceğini ifade etti.

İki Gün Sürecek Çalıştayda Uzmanlar Bir Araya Geliyor

Çalıştayda, sanayide dönüşüm, enerjide dönüşüm, şehirlerde ve binalarda dönüşüm, ulaşımda dönüşüm, çevre yönetimi ve eğitimde dönüşüm, tarım, gıda ve sağlıkta dönüşüm gibi başlıklarda uzmanlar bir araya gelerek iklim değişikliğinin etkilerini ve çözüm önerilerini tartışacak. Ayrıca, Konya’nın karbon nötr şehre dönüşmesi için de önemli adımlar atılması hedefleniyor. haberfark.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.