Sağlık Bakanı Akdağ Konya'da

Sağlık Bakanı Akdağ Konya'da
"Sağlık Bakanlığı'nın hastaneleri, üniversite hastaneleri ve özel hastanelerin hizmet kalitesi sürekli olarak artarak devam edecektir"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Sağlık Bakanlığı'nın hastaneleri, üniversite hastaneleri ve özel hastanelerin hizmet kalitesi artarak devam edecektir. Önümüzdeki 3-4 yıl içinde bütün stratejik planımızı buna göre oluşturmuş durumdayız'' dedi.
     Akdağ, çeşitli ziyaret ve toplantılar için geldiği Konya'da ilk olarak Vali Aydın Nezih Doğan'ı makamında ziyaret etti.
     Türkiye'nin diğer şehirlerinde olduğu gibi Konya'da da yatırım hedeflerinin olduğuna değinen Akdağ, hedeflerinin, 2015'in sonuna kadar Sağlık Bakanlığı'na ait bütün sağlık binaları ve hastane binalarını, yerine yapılmış ya da yenilenmiş olarak ortaya koydukları prensiplere uygun hale getirmek olduğunu kaydetti.
     Özel sektörün de hükümetleri döneminde çok geliştiğini belirten Akdağ, şunları kaydetti:
     ''Sosyal Güvenlik Kurumu vasıtasıyla biz Hükümet olarak özel sektörden hizmet satın almış oluyoruz. Konya, ilçe sayısı çok fazla ve merkeze uzak ilçeleri olan bir şehrimiz. Dolayısıyla biz, Konya'da belki büyük ilçeleri birer merkez olarak da düşünüyoruz, örneğin Akşehir. Dönüşüm programında, etrafındaki biraz daha küçük ilçelerle birlikte Akşehir, o bölgenin sağlık hizmetlerini sunan daha güçledirilmiş bir hastane halinde planlanmış durumda ve şimdi şunu düşünüyoruz, Türkiye'de kalp krizi geçirmiş bir vatandaşın 3 saat bilemediniz en geç 4 saat içinde kalp damarından müdahale edilebilecek şekilde planlama yapıyoruz. Bunu 2012'nin sonuna kadar büyük ölçüde tamamlamış olacağız. Büyük mesafe aldık zaten. Yani kalp krizi geçiren bir vatandaşımız, kendisine kalp damarına doğrudan müdahale edilebilecek bir şekilde, hedeflenen saatlerde bir merkezde ilgili masaya alınmış olacak.''
    
     -''Göğüs ağrısını hafife almayın''-
    
     Burada vatandaşa da düşen görevler olduğunu dile getiren Akdağ, bir taraftan bunların da eğitimini yaparak, farkındalığı arttıracaklarını söyledi.
     Kalp krizi geçiren birçok hastanın, bunun mide ağrısı ya da basit bir başka ağrı gibi mütala ederek 112 numaralı ambulans servisini aramakta geç kaldığına ve bu durumla çok sık karşılaştıklarına değinen Akdağ, ''Göğüs ağrısını lütfen hafife almayın. Göğsünüzde ya da bir yakınınızın göğsünde sıkıcı, boğucu bir ağrı başlamışsa yapacağınız ilk iş 112 numaralı telefonu aramak ve ambulans yardımı istemek olmalıdır. Gecikildiği zaman müdahale de gecikmiş oluyor'' diye konuştu.
     Ambulansın çağrıldıktan sonra 10 dakika, köylere de 30 dakika içerisinde geldiğini açıklayan Akdağ, şöyle devam etti:
     ''Geç haber verdiyseniz kendi kendinize zarar vermiş olursunuz. Şükürler olsun son yıllarda Hükümetimiz yollar konusunda da çok adım attı. Bizim sağlık hizmetini zamanında vatandaşımıza götürebilmemiz için yolların yapılması gerekiyor. Bu açıdan da sağlık hizmetleri rahatlamış oldu. Sağlık Bakanlığı'nın hastaneleri, üniversite hastaneleri ve özel hastanelerin hizmet kalitesi sürekli olarak artarak devam edecektir. Önümüzdeki 3-4 yıl içinde bütün stratejik planımızı buna göre oluşturmuş durumdayız. Türkiye'de sağlık hizmetleri her geçen ay daha da kaliteli hale gelecek. Biraz daha, meyvelerin en iri olanlarını yeni yeni almaya başladık.
     Yaptığımız şehir hastaneleri, gerçekleştireceğimiz şehir hastaneleri bunun bir örneği. Sağlık Bakanlığı'na ait herhangi bir hastaneden hizmet almak istediğiniz zaman nerede olursanız olun yapmanız gereken 182 numaralı telefonu çevirmek. 182 nolu telefonu çevirdiğinizde karşınıza eğitimli bir operatör çıkacaktır. Türkiye'nin hangi şehrinde hangi hastanede hangi doktordan randevu almak istiyorsanız bunu siz çağrı merkezindeki operatöre bildireceksiniz. Bunu internet yoluyla da yapabilirsiniz. Ve randevunuz size verilecektir.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.