TYB 2010 programı belli oldu
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi olarak genelde Türkiye, özelde Konya kültür ve sanatını canlı tutmak amacıyla yıl boyu çeşitli faaliyetler düzenlediklerini anlatan TYB Konya Şube Başkanı Bekir Şahin, 2010 faaliyetlerinin de belirlendiğini söyledi. Şahin, takvime bağlı olarak gerçekleştirilecek programların ilkinin 13 Mart Cumartesi günü başlayacağını kaydetti. Takvime bağlı programların yanı sıra Osmanlı Türkçesi Kursu gibi faaliyetlere de imza atılacağının altını çizen Şahin, “Konya’nın kültür ve sanatının en iyi şekilde yansıtılmasını amaçlıyoruz. Faaliyet takvimimizde yer alan programlardan da anlaşılacağı üzere oldukça verimli bir yıl geçireceğimize inanıyorum. TYB’nin tüm gönül dostlarını ve ilgili tüm kesimleri programlarımıza davet ediyorum” dedi.
35 PLANLI PROGRAMA İMZA ATILACAK
TYB Konya Şubesi’nin 2010 programları içerisinde şiir şöleni, yazarlar buluşması, sempozyum, gelenekselleşen çocuk şenliği, âşıklar şöleni ve çeşitli sergilerin yanı sıra Osmanlı Türkçesi Kursu ile Konevî Okumaları gibi önemli etkinlikler yer alacak. 2010 yılı kültürel etkinliklerinin 13 Mart Cumartesi günü başlayacağını ve 6 Kasım 2010 tarihine kadar 35 planlı program gerçekleştirileceğini belirten Şahin, “Programlarımız 13 Mart Cumartesi günü, Yrd. Doç. Dr. Caner Arabacı’nın “İstiklal Marşının Bağımsızlık Tarihindeki Yeri” konferansıyla başlayacak” diye kaydetti. TYB’nin 2010 takviminde yer alan diğer katılımcılar ve programlarıysa şöyle:
Yrd. Doç. Dr. Mustafa Arıkan ‘Çanakkale’yi Anmak ve Anlamak’,
Abdurrahman Dilipak ‘Türkiye Nereye Gidiyor?’,
Dr. İbrahim Demirci ‘Yazarlar Buluşması’,
Doç. Dr. Yusuf Sarınay ‘Arşivlerde Ermeni Tehciri’, Doç. Dr. Fethi Ahmet Polat ‘Kutlu Doğum’,
Dr. Bedia Koçakoğlu ‘Sevim Burak ve Eseri’,
Prof. Dr. Süleyman H. Bolay ‘Türk Düşüncesinin Meseleleri’,
Doç. Dr. Celaleddin Devlekçi ‘II. Abdülhamit Döneminde Hicaz’,
Yrd. Doç. Dr. Nuri Şimşekler ‘Mevlânâ’nın Konya’ya Gelişi’,
Dr. Naci Bakırcı ‘Konya’da Müzecilik’,
Dr. Sefer Solmaz ‘Anadolu Selçuklu Devleti’nin Kuruluşu ve Süleyman Şah’,
Prof. Dr. Hamit Hancı ‘Ölüme Felsefi Bakışlar ve Yılan Hikayesi’,
Prof. Dr. Fuat Yöndemli ‘Ukrayna ve Rusya Seyahati’, Prof. Dr. Yaşar Aydemir ‘Edebiyat-Medeniyet İlişkisi’, Prof. Dr. Mustafa Küçüködük ‘Konya’da Anıt Ağaçlar ve Endemik Bitkiler’,
Ali Erkan Kavaklı ‘Post modern Düşünce ve Edebiyat’, Doç. Dr. Hacı Ahmet Özdemir ‘Moğollar’,
Doç. Dr. Ahmet Çaycı ‘Bursa’dan Konya’ya Seyahat’, Prof. Dr. Mehmet Zeki Aydın ‘Türkiye ve Dünyada Din Eğitimi Örnekleri’,
Dr. Mustafa Kulaklıkaya ‘TİKA ve faaliyetleri’, Prof. Dr. Dilaver Gürer ‘Oruç-Sabır İlişkisi’,
Prof. Dr. Ahmet Önkal ‘Müslüman Şahsiyetinin Oluşumunda Ramazan’,
Doç. Dr. Muhittin Uysal ‘İslam’da Adalet ve İlim’, Prof. Dr. Mikail Bayram ‘Toplumsal Yapılanmada Orucun Rolü’,
Prof. Dr. Muhittin Tuş ‘Osmanlıda Matbaacılık’,
Seyit Küçükbezirci ‘Konya Folklorunda Esintiler’,
Seyit Ali Büyük ‘AB Projeleri ve Kültürel Etkileşim’, Prof. Dr. Emine Yeniterzi ‘Klasik Türk Edebiyatında Hacca Dair’,
Prof. Dr. Nazmi Zengin ‘Tıp: Nereye?’, Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ ‘Safevilik, Diğer Değişle Alevilik’,
Yrd. Doç. Dr. O. Nuri Dülgerler ‘Geleneksel Konya Evleri’, Yazılacak Çok Şeyimiz Var ‘Kubadâbâd Gezisi’, Konevi Okumaları, Çocuk Şenliği ve Âşıklar Şöleni.
ŞEHİR OKUMALARINA DEVAM
TYB Şube Başkanı Bekir Şahin, Şehir Okumaları’nın da devam edeceğini müjdeledi. Şahin, “2005 yılında Mehmet Akif ve Safahat okuyarak başladığımız, yaz ayları boyunca devam eden Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Yahya Kemal Beyatlı ve Nurettin Topçu okumalarını bu yıl 2 Haziran–4 Ağustos 2010 tarihleri arasında Konevî Okumaları takip edecek” dedi.
TYB Konya Şubesi’nin 2010 faaliyetleri önümüzdeki cumartesi Yrd. Doç. Dr. Caner Arabacı’nın “İstiklal Marşı’nın Bağımsızlık Tarihimizdeki Yeri” programıyla başlayacak. Program 16.30’da Alaaddin Keykubat Salonu’nda gerçekleşecek.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.