Çocuklarda göğüs ağrısı, bayılma ve çarpıntıya dikkat
Konya merkez’deki 3 uzmandan biri olan Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Konya Uygulama ve Araştırma Merkezi Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Mahmut Gökdemir, bölüm’de doğumsal ya da sonradan oluşmuş kalp rahatsızlığı olan çocuk hastalara (0–18 yaş arası) ve anne karnındaki bebeklere (fetüs) modern tıbbın tanımış olduğu her türlü tanı ve tedavi hizmetlerinin sunulduğunu belirtti.
Sıklıkla morarma, üfürüm duyulması, göğüs ağrısı, çarpıntı, baş dönmesi, bayılma (senkop), yüksek tansiyon ve diğer nedenlerle müracaat eden hastaların çocuk kardiyoloji polikliniğinde değerlendirildiğini kaydeden Gökdemir, bu şikayetleri olan çocukların erken tanı ve tedavi için ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.
Başkent Üniversitesi Konya Hastanesi Çocuk Kardiyologu Dr. Mahmut Gökdemir, Hastanın öykü ve muayenesine göre yetişkinlerde olduğu gibi çocuklarda da Elektrokardiyografi (EKG), tele kardiyografi, ekokardiyografi (EKO), egzersiz stres testi, ambulatuvar EKG monitorizasyonu (Holter monitorizasyonu) ve ambulatuvar tansiyon monitorizasyonu, transözafagial ekokardiyografi (TEE) gibi testler ve gerekli görülen laboratuar tetkiklerinin son teknoloji cihazlar ile yapılabildiğini söyledi.
Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mahmut Gökdemir, “Çocuk kardiyoloji polikliniği hizmetine ek olarak yatırılarak tedavisi gereken hastalarımızın takibi çocuk servisi ve klinik ciddiyetine göre yoğun bakım ortamında yapılmaktadır. Hastane de doğumsal kalp hastalığından dolayı açık ve kapalı kalp ameliyatı olması ve kardiyak transplantasyon (Kalp nakli) yapılması gereken hastaların ameliyat öncesi ve sonrası takip imkânları da bulunmaktadır” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.